"OVO JE MOŽDA MOJ POSLEDNJI MITING U BEOGRADU" Slavni sportista rastužio navijače u Srbiji - ovim rečima je najavio kraj karijere?
Foto: SAS

blizu je penzija

"OVO JE MOŽDA MOJ POSLEDNJI MITING U BEOGRADU" Slavni sportista rastužio navijače u Srbiji - ovim rečima je najavio kraj karijere?

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac izjavio je danas da će predstojeći atletski dvroranski mitingu Beogradu možda biti poslednji na kojem učestvuje pred beogradskom publikom.

Međunarodni atletski miting u Beogradu (Belgrade indoor meeting) nalazi se na listi svetske serije mitinga i ima srebrni status. To će biti deveti međunarodni miting u Beogradu, a održaće se u utorak od 15.30 časova.

"Ovo takmičenje će biti na jedan način posebno, s obzirom da sam u 39. godini i punim 40. Postoji mogućnost da je ovo moj poslednji miting u Beogradu. Potrudiću se da za kraj budem najbolji, s obzirom na konkurenciju koju imam, neću imati pritisak oko plasmana, već ću gledati na svoj rezultat. Imao sam manji problem početkom januara, ali sam ga sanirao. Jedva čekam sutrašnji miting", rekao je Kolašinac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Asmir Kolašinac, bacanje kugle, atletika
foto: OKS

"Očekujem da Tom Volš prebaci 22 metara, a da ja budem na nivou i dođem do 21 metra", dodao je on. ; Direktor beogradskog mitinga Mihail Dudaš rekao je da će u takmičenju učestvovati 160 atletičara iz više od 44 zemlje.

"Tu su Tom Volš, Asmir Kolašinac. Imamo borbu između zemalja Komonvelta i naše zemlje, Novog Zelanda... Takođe i u ostalim disciplinama imamo sjajne atletičare, Milica (Gardašević) će pokušati da odbrani titulu u skoku udalj", naveo je Dudaš.

Gradašević će sutra braniti titulu i pokušaće da obori lični rekord.

"Branim titulu i radujem se takmičenju pred domaćom publikom. Pozivam publiku da dođe da podrži sve takmičare, daćemo sve od sebe. Dobra je uvertira za EP u Glazgovu i za Olimpijske igre. Ne mogu ništa da najavljujem, ali pokušaću da priđem ličnom rekordu", izjavila je reprezentativka Srbije u skoku udalj.

Asmir Kolašinac
foto: Fonet

Najveća zvezda današnjice u bacanju kugle Novozelanđanin Tom Volš, rekao je da će pokušati da sruši rekord mitinga koji je do sada nosio Filip Mihaljević iz Hrvatske.

"Hvala na pritisku. Biće ovo sjajno takmičenje između Balkanaca i Komonvelta. Biće uzbudljivo videti ko će pobediti. Veoma sam uzbuđen da bacam kuglu u Beogradu. Volim takmičenja u ovom gradu, energiju, publiku. Bacanje kugle je teška disciplina. Pružićemo pravi šou, nadam se da ću oboriti rekord Filipa Mihaljevića u Beogradu", rekao je Volš.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su rekordnom roku, naveli su organizatori.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track