IZA SMRTI SVETSKOG REKORDERA KRIJE SE MISTERIJA! Otac Britanca šokirao javnost: Četvorica su ga tražila nekoliko dana pre nesreće!
Foto: AP Alberto Pezzali

SLOMLJENI OTAC

IZA SMRTI SVETSKOG REKORDERA KRIJE SE MISTERIJA! Otac Britanca šokirao javnost: Četvorica su ga tražila nekoliko dana pre nesreće!

Ostali sportovi -

Otac Kelvina Kiptuma, svetskog rekordera u maratonu koji je preminuo 11. februara, govorio je o detaljima smrti svog sina.

Podsetimo, Kiptum je poginuo u nedelju u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Keniji.

Samson Čeriot, Kelvinovov otac zahteva istrahu nesreće, ali i događaja koji su se dogidli nekoliko dana ranije.

On tvrdi da su četiri nepoznata čoveka tražila Kelvina nekoliko dana pre nsereće.

- Četiri čoveka su došla u naš dom i nakon mog insistiranja da se predstave, nisu me poslušali i otišli su. Ne znam ko su ti ljudi, ali očekujem da će to da se utvrdi – rekao je otac poginulog maratonca.

On je dodao i da je tog dana razgovarao sa sinom koji mu je rekao da je spreman da postane prvi čovek u istoriji koji je istčao maraton ispod granice od dva sata, ali i da planira da sagradi kuću za porodicu.

- Video sam da mi je sin poginuo tek na vestima. Odmah sam otišao na mesto nesreće, ali njegovo telo je već bilo uklonjeno. Kelvin je bio moje jedino dete, nemam više dece. Njegova majka se razbolela, a ja sam ostao u dubokoj žalosti.

Kelvin Kiptum
foto: EPA/STR

Kiptumovo telo pronađeno je ispod automobila u kojem se vozio. Uzrok nesreće je navodno gubitak kontrole nad vozilom i udarac u stablo koje je uništilo automobil. Stablo se, prema pisanju lokalnih medija, nalazi na oko 60 metara od puta, pa nije jasno kako Kiptum nije uspeo da iskontroliše vozilo.

Kurir sport/Jutarnji list

Bonus video:

00:07

Saobraćajna nesreća u Surčinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track