SRBIJA POBEDILA MAĐARSKU POSLE NOVE DRAME! Poslednji napad odlučio pobednika vaterpolo klasika, sjajni Filipović doneo trijumf
Foto: Marcel tel Bals MTB-Photo

Svetsko prvenstvo

SRBIJA POBEDILA MAĐARSKU POSLE NOVE DRAME! Poslednji napad odlučio pobednika vaterpolo klasika, sjajni Filipović doneo trijumf

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Mađarsku na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Delfini su trijumfom rezultatom 11:10 obezbedili igranje utakmice za peto mesto.

Ekipa Uroša Stevanovića oporavila se od poraza u dramatičnoj utakmici protiv Hrvatske u četvrtfinalu, a za narednog protivnika će imati ekipu Grčke koja je u svojoj utakmici doigravanja za plasman od petog do sedmog mesta pobedila Crnu Goru.

Odlično je Srbija otvorila utakmicu protiv velikog rivala, postigla je dva gola u prva dva poseda i posle osam minuta je imala veliku prednost od tri gola.

Međutim, Mađarska je brzo odgovorila i serijom pogodaka došla je do potpunog egala, pa je na poluvremenu rezultat bio 7:7.

Prvi gol u drugom poluvremenu je postigao Sava Ranđelović, a do kraja treće deonice oba tima su postigla po gol. Srbija je u poslednju četvrtinu ušla uz predost od jednog pogotka.

Na dva i po minuta do kraja Mađari su stigli do gola zaostatka, a onda su na minut i 15 sekundi pred kraj postigli još jedan gol. Srećom, poništen je zbog faula u napadu.

Imala je Mađarska potom i napad za izjednačenje, igrali su ga sa golmanom i upravo on je pokušao da postigne gol. Ipak, Radoslav Filipović je krunisao odličnu partiju 12. odbranom na utakmici.

Kurir sport/A.K.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track