OVAJ GLUMAC JE VELIKI PARTIZANOVAC, A ĆERKA MU JE IGRALA U ZVEZDI: Neobična porodična priča i dokaz da rivalitet nije problem!
Foto: OSSRB, Damir Dervišagić

sve se može, kad se hoće

OVAJ GLUMAC JE VELIKI PARTIZANOVAC, A ĆERKA MU JE IGRALA U ZVEZDI: Neobična porodična priča i dokaz da rivalitet nije problem!

Ostali sportovi -

Slobodan Ninković, poznati srpski glumac, veliki je navijač Partizana, ali njegova naslednica sa velikim uspehom igrala je za Crvenu zvezdu.

Slobodan Boda Ninković
foto: Starsport©

Čuveni Boda nikada nije krio svoju naklonost prema crno-belim bojama. Poslednjih godina aktivno je uključen u sve ono što rade košarkaški i fudbalski klub, pa svojom pojavom i promotivnim spotovima pomaže Partizanu.

Ipak, jedna od dve ćerke Slobodana Ninkovića, mlađa Nađa Ninković izgradila je karijeru u redovima najvećeg rivala - Crvene zvezde. Nađa je još kao devojčica počela da trenira odbojku na Marakani, stigla je do prvog tima, a iz Crvene zvezde i do reprezentacije Srbije. Kasnije je karijeru gradila u inostranstvu. Debitovala je za crveno-bele kao devojčica od 15 godina u sezoni 2005/2006, a punu afirmaciju doživela je kod trenera Ratka Pavličevića.

Nađa Ninković
foto: OSSRB

Dok je Nađa nosila dres Crvene zvezde Slobodan Boda Ninković bio je redovan na utakmicama svoje ćerke Nađe u dvorani na Marakani. Zajedno sa suprugom Slavicom nije propuštao nijednu utakmicu crveno-belih. Nađa je sa Crvenom zvezdom osvojila dve duple krune 2010. i 2011. godine, a crveno-beli dres u seniorskoj konkurenciji nosila je punih šest sezona.

Nosila je dres sa brojem tri igrala u sjajnim generacijama, zajedno sa Stefanom Veljković, Jelenom Blagojević, Anom Bjelicom, Jovanom Stevanović, Bojanom Živković (danas Drča), Martom Drpom...

Nađa Ninković
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Nađa Ninković posle Crvene zvezde igrala je za švajcarski Volero Cirih, italijanski Azura Volej, rumunski Volej Alba Blaj, brazilski Volej Nestle Ozasko, a sada je član poljskog Komerskona.

Sa reprezentacijom Srbije Nađa Ninković koja igra na poziciji srednjeg blokera, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2011. i bila je najbolji srednji bloker Evropske lige 2009. kada je takođe osvojena zlatna medalja. Osvojila je i dve bronzane medalje na Svetskom gran priju 2011. i 2013. godine.

Kurir sport

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track