SRPKINJA TEODORA POSTALA ŠAMPION BELGIJE U IZAZOVNOM SPORTU! Želela bih da se jednog dana takmičim pod našom zastavom (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

SRPKINJA TEODORA POSTALA ŠAMPION BELGIJE U IZAZOVNOM SPORTU! Želela bih da se jednog dana takmičim pod našom zastavom (VIDEO)

Ostali sportovi -

Srpska mlada sportiskinja osvojila je belgijski šampionat u jednom od najtežih i najzahtevnijih sportova - sinhronom plivanju.

Ona je osvajala i juniorske i seniorske šampionate, a najveća želja joj je da se takmiči pod srpskom zastavom za reprezentaciju matične zemlje iz koje potiče. Teodora Sperlić je bila gost televizije Kurir i za jutarnji program Redakcija podelila svoju priču.

Sport koji izgleda najgracioznije i najelegantnije ujuedno je najzahtevniji kako fizički tako i mentalno. Iako predstavlja ogroman izazov za takmičare u sinhronom plivanju, privlači mlade osobe čije koreografije u vodi izgledaju kao lagani ples. Teodora Sperlić je već poznata u Belgiji kao jedna od najmlađih koja je dobila zlato, ali se ne zaustavlja na ovoj nagradi.

Teodora Sperlić, sinhrono plivanje
foto: Kurir televizija

- Mi smo se preselili pre dve godine, i ja sam nastavila d ase bavim sinhronim plivanjem. Postižem, možemo da kažemo odlične rezultate. 2022. godine sam u kategoriji kadeta, uzrast od 13 do 15. godina osvojila prvo mesto i šampionat Belgije, a onda sam početkom 2024. godine takođe osvojila šampionat, juniorski šampionat i seniorski šampionat što su devojčice uzrasta od 16 pa nadalje, a ja imam samo 16. godina tako da možemo reći da je to veliki uspeh - kaže Teodora.

Srbija ima fantastične trenere i fenomenalne uslove za ovaj sport, tako da uspesi zavise od pojedinca i ličnog truda, kao i razvoja ličnih talenata. Teodora korača sigurnim koracima ka najvećim ciljevima ovog sporta.

- Ja sam i u Srbiji postizala iste rezultate. Mislim da je u Belgiji pomoglo, samim tim što ja imam volju da radim. I mislim da red, rad, disciplina i dobra organizacija da se time sve može postići. Naravno kad se ima velika želja i volja ljubav za sport, to je prosto... nije teško ništa - dodaje mlada sportistkinja.

Jedan od najvećih izazova koji ova uspešna sportiskinja ima jeste ulazak u srpsku reprezentaciju sinhronog plivanja, a glavni razlog je daljina to jest njeno prebivalište u Briselu. Međutim, ona je odlučna i želi svim srcem da nastupa pod zastavom svoje Srbije.

Teodora Sperlić, sinhrono plivanje
foto: Kurir televizija

- Zvuči možda teško, da ne mogu da učestvujem zato što ne živim u zemlji, ali ja jako brzo pamtim, jako brzo učim koreografije i jako sam dobro organizovana što mi jako pomaže da sve postignem i mislim da iako živim u drugoj zemlji da ću se potruditi da što više dolazim na treninge da budem prisutna i da redovno učim. Mislim da ću mojoj ljubavlju prema ovom sportu moći sve da postignem - ističe ona.

U ovom trenutku je osvojila Belgiju u umetničkom plivanju tek tako za dve godine koliko dugo živi u Briselu, ostaje da vreme pokaže da li će publika gledati Tamaru koja se takmiči pod srpskom zastavom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Saša Dobrijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track