Karabatiću i Bojinoviću preti pet godina zatvora

Karabatiću i Bojinoviću preti pet godina zatvora

Ostali sportovi -
Rukometaši Monpeljea ove sezone igraju u istoj grupi Lige šampiona sa beogradskim Partizanom

PARIZ - Advokat najboljeg rukometaša na svetu Nikole Karabatića i njegovog brata Luke, Erik Dupon Moreti rekao je danas da se njegovi klijentu jesu kladili, ali da nisu namestili rukometnu utakmicu sa Seson Sevinje.

"Tačno je da su se kladili, ali to nije krivično delo. Da bi se nešto okarakterisalo kao to, utakmica bi morala da bude nameštena. Tužilac mora da dokaže da se nešto neregularno desilo na meču", kazao je Dupon Moreti francuskim medijima.

Pored Karabatića i njegovog brata, policija privela je i bivšeg reprezentativca Srbije Mladena Bojinovića.

Ukoliko budu proglašeni krivim Karabatićima i Bojinoviću prete zatvorske kazne od pet godina i novčane od po 75.000 evra.

U slučaju manjeg prekršaja, igračima preti sešt utakmica suspenzije i 15.000 evra novčane kazne.

Monpelje se nalazi pod istragom zbog zbog sumnje da je namestio utakmicu sa ekipom Seson Sevinje. Sporni meč odigran je u finišu prethodne sezone, 12. maja, Monpelje je izgubio sa 31:28, ali je prethodno obezbedio šampionsku titulu.

Istraga je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monpeljea, a sumnja se da su supruge i devojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu uplatili pet hiljada evra šsto im je donelo zaradu blizu 200.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track