ORGANIZATORI SAOPŠTILI: Start 47. Fruškogorskog maratona 27. aprila
Foto: Promo

ATLETIKA

ORGANIZATORI SAOPŠTILI: Start 47. Fruškogorskog maratona 27. aprila

Ostali sportovi -

Fruškogorski 47. planinarski maraton biće održan 27. i 28. aprila na obroncima Fruške gore, najavili su organizatori.

Prema rečima direktora 47. Fruškogorskog maratona Nenada Sudarova, start maratona je predviđen u subotu, 27. aprila u 9.00 ispred Planinarskog doma na Popovici, dok je nedelja koncipirana kao porodični dan.

"Za prvi dan maratona pripremljeno je 14 staza, različite dužine i različitih visinskih razlika. Za nedelju je planiran Dečji planinarski maraton i pozivamo roditelje da sa svojom decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta posete Frušku goru i uživaju u pešačenju i prirodi, kao i u kulturno-umetničkom programu", naveo je Sudarov na konferenciji za novinare.

Manifestaciju organizuje Planinarsko-smučarsko društvo Železničar, uz podršku Grada Novog Sada, a kompanija MaxBet je glavni pokrovitelj.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin podsetio je da je Fruškogorski planinarski maraton "manifestacija od posebnog značaja" za Grad Novi Sad, te da je ove godine izdvojeno milion dinara iz budžeta Grada za njeno održavanje.

"Osim što promoviše rekreativno i profesionalno bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću, ona dovodi veliki broj takmičara iz celog sveta kojih će ove godine biti oko deset hiljada", naveo je on.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track