ŠORTS MOHAMEDA ALIJA IZ LEGENDARNE BORBE U MANILI NA AUKCIJI: Očekuje se da će dostići MILIONSKU cenu
Foto: Evening News / Shutterstock Editorial / Profimedia

BORILAČKI SPORTOVI

ŠORTS MOHAMEDA ALIJA IZ LEGENDARNE BORBE U MANILI NA AUKCIJI: Očekuje se da će dostići MILIONSKU cenu

Ostali sportovi -

Šorts koji je nosio bokser Mohamed Ali u čuvenoj borbi "Triler u Manili" protiv Džoa Frejzera biće na aukciji sledeće nedelje i očekuje se da će dostići cenu od više od šest miliona dolara.

Beli satenski šorts je u četvrtak stavljen na prodaju kod renomirane aukcijske kuće Sotbi, a ponuda je već dostigla 3,8 miliona dolara, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Aukcija u njujorškom ogranku Sotbija trajaće do 12. aprila.

Legendarna borba "Triler u Manili" održana je u oktobru 1975. godine u glavnom gradu Filipina i jedna je od najvažnijih borbi u istoriji boksa.

Frejzer je četiri godine ranije pobedio Alija u njihovoj prvoj borbi i postao prvi bokser koji je pobedio Alija, kada je odbranio titulu svetskog šampiona teške kategorije u Njujorku.

Ali je u revanšu 1974. godine, koji nije bio za titulu, pobedio Frejzera, pa je održan čuveni meč u Manili, koji je Ali dobio posle 14 rundi, nakon što je Frejzerov tim predao meč.

Jedan od najlegendarnijih sportista svih vremena Mohamed Ali umro je u junu 2016. godine u 74. godini, nakon što je veći deo života posle bokserske karijere patio od Parkinsonove bolesti. Frejzer je umro 2011. godine u 76. godini.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track