SELEKTOR SRBIJE ZA KURIR NAJAVIO SPEKTAKL U BEOGRADU! Evropsko prvenstvo obara sva REKORDE!
Foto: BSS

intervju

SELEKTOR SRBIJE ZA KURIR NAJAVIO SPEKTAKL U BEOGRADU! Evropsko prvenstvo obara sva REKORDE!

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo u boksu održava se od 18. do 28. aprila u Beogradu, a hala "Aleksandar Nikolić" će biti domaćin najboljim evropskim takmičarima kojih je preko 400.

Tim povodom Kurir je uradio intervju sa selektorom reprezentacije Srbije Milanom Piperskim. Pre svega šef stručnog štaba "Orlova" se osvrnuo na pripreme koje su završene.

Milan Piperski
foto: Foto: BSS

- Završili smo trenažni proces, završili smo kamp koji je bio u Beogradu. Proteklo je sve okej bez nekih značajnijih povreda, što je najbitnije - počeo je srpski stručnjak.

Prvenstvo se održava u glavnom gradu Srbije, a rođeni Zrenjaninac kaže da je to velika obaveza za sve takmičare.

Boks
foto: BSS

- Velika je obaveza i veliki priisak. I meni kao selektoru i svim akterima. Nije jednostavno, nije lako, ali nam je velika čast - jasan je bivši borac.

Na svakom takmičenju prirodno je da se postave neki ciljevi, ali jedan od najboljih srpski boksera u prvoj deceniji 21. veka kaže da bi svaka medalja bila veliki uspeh.

- Svaka pobeda je značajna za sve nas, naravno da imamo cilj, a to su pre svega medalje, ali iskreno nisam razmišlajo o broju medalja. Daćemo sve od sebe, jedna medalja bi bila po meri, a sve preko toga je ogroman uspeh - rekao je bivši reprezentativac Srbije.

Milan Piperski
foto: Foto: BSS

I pre tri godine je Svetsko prvenstvo održano u Beogradu, a sada Evropsko što govori da se naša zemlja vraća na svetsku boks mapu. Bivši šampion Srbije u svim selekcijama kaže da na to gleda veoma pozitivno.

- Naravno da je to veoma pozitivno, toliko kontinentalnih i planetarnih dešavanja u našoj zemlji u tako kratko periodu govore da se na Srbiju gleda sa jednim poštovanjem. Koliko smo ozbiljni i kao država i kao bokserska organizacija, svakako da je to za veliku pohvalu i dovoljan odgovor da li se nešto radi ili ne.

Boks
foto: BSS

Za sam kraj čovek koji prenosi svoje dragoceno znanje na sadašnje reprezentativce ostavio je poruku za navijače.

- Da samo dođu da podrže naše boksere, jer nisu svesni koliko im to znači. Da dođu da vide sve ono što smo radili. Koliko su truda, znoja i krvi uložili da bi izašli pred našu publiku i borili se za svoju zemlju - zaključio je Piperski.

Evropsko prvenstvo u Beogradu oboriće mnoge rekorde, jer će biti preko 400 takmičara, a nagradni fond će biti milion evra.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:53

Boks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track