Nišović: Nataša će veslati samo za Srbiju

Janićeva se nije predomislila

Nišović: Nataša će veslati samo za Srbiju

Ostali sportovi -
Nataša je rekla i da neće veslati za drugu državu osim za Srbiju. Ja joj verujem, kaže Nišović

Povodom informacija da bi veslačica Nataša Janjić posle problema u Mađarskoj umesto povratka u Srbiju, mogla da vesla za Bugarsku iz koje joj je suprug, oglasio se i predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

"Čuo sam se Natašom. Od sledeće nedelje biće u Beogradu, pretpostavljam da će trenirati na Adi, jer smo razgovarali oko transporta čamaca. Nije bilo reči o tome da se predomislila. Rekla je i da neće veslati za drugu državu osim za Srbiju. Ja joj verujem", kaže Nišović i dodaje.

"Ništa još nije gotovo. Mislim papirološki. Nataša je sve odradila što je bilo do nje. Sada su na potezu administracije nacionalnih Saveza. Krajnji rok da se završi ceo posao je kraj novembra. Tada će se sve znati."Pravila ICF–a prilikom prelaska takmičara iz jedne u drugu nacionalnu federaciju su jasna. Kajakaš ne može da vesla za drugu zemlju bez odobrenja saveza iz koga dolazi, bez obzira na to čiji pasoš ima.Izuzetak su porodične odluke, što znači da Mađari obeštećenje ne bi mogli da dobiju samo u slučaju da se Nataša odluči da vesla za Bugarsku, jer joj je muž iz te zemlje.

Pominje se i mogućnost da Adrijan Dušev u krajnjem slučaju dobije srpsko državljanstvo, sve s ciljem kako bi njegova supruga mogla nesmetano sledeće sezone da vesla za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track