Vuković: Hrabro protiv Rusa od starta
Foto: REUTERS

Kvalifikacije

Vuković: Hrabro protiv Rusa od starta

Ostali sportovi -
Utakmica između Srbije i Rusije igra se sutra od 20:30 sati u hali "Čair", a Vuković je istakao da je bitna podrška navijača i pozvao Nišlije da bodre srpske rukometaše

NIŠ - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2014. protiv Rusije od samog starta treba krenuti hrabro, kako bi se izborio povoljan rezultat sa podmalđenim sastavom.

Vuković je na konferenciji za medije naveo da je Rusija ozbiljan tim sa veoma dobrim igračima, koji su motivisani da vrate izgubljeni rejting u proteklom periodu.

"Igraćemo u kombinovanom sastavu zbog povreda nekih standardnih reprezentativaca i neplaniranih otkaza. Podmlađivanje reprezentacije planirano je posle Svetskog prvenstva naredne godine u Austriji, ali su neplanirana dešavanja ubrzala taj proces, tako da se to praktično dešava nekoliko meseci ranije", rekao je Vuković.

Desni bek Marko Vujin dodao je da bi pobeda nad Rusijom predstavljala veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, dok je Žarko Šešum naveo da je važno kako će nacionalni tim "otvoriti" kvalifikacije za kontinentalni šampionat 2014. u Danskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track