Karabatiću upućen poziv da zaigra za Srbiju

Karabatiću upućen poziv da zaigra za Srbiju

Ostali sportovi -
Stručni štab reprezentacije i čelnici Rukometnog saveza Srbije podneli su inicijativu da jedan od najboljih igrača sveta obuče dres "Orlova"

NIŠ - Nikola Karabatić u dresu Srbije! Rukometni savez Srbije i stručni štab reprezentacije pokrenuli su inicijativu da Nikoli Karabatiću ponude srpski pasoš i upute poziv da zaigra za našu reprezentaciju.

"Očigledno je da je, pošto nije pozvan da igra za reprezentaciju Francuske, Nikola u nemilosti saveza zbog afere koja je nedavno izbila. Juče mu je, saznali smo, dozvoljeno da trenira i igra za Monpelje, ali o tome što nije u reprezentaciji ništa se ne govori. Imajući u vidu da je rođeni Nišlija, gde je živeo i prvih nekoliko godina pre nego što je sa porodicom otišao u Francusku, predložio sam čelnim ljudima iz našeg saveza da se što pre stupi u kontakt s njim i da mu se ponudi da dođe u Beograd, gde bi dobio srpski pasoš i samim tim pravo da zaigra za reprezentaciju Srbije. Ako bi Nikola pristao, a verujem da kod njega postoji dobra volja, sve formalnosti bi brzo i efikasno mogle da se završe. Rođen u Nišu, vodi se u matičnim knjigama rođenih u ovom gradu i ostvario bi bez problema pravo i na državljanstvo, jer mu je majka Srpkinja", rekao je selektor Srbije Veselin Vuković.

Nikola Karabatić je tačno pre tri godine, krajem oktobra 2009., proglašen i počasnim građaninom Niša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track