Vuković: Bosna je teži rival od Rusije

Rukomet

Vuković: Bosna je teži rival od Rusije

Ostali sportovi -
Imaju dobre individualce na svim pozicijama, ali u ovom trenutku, možda, nemaju tim. Ne ulazim u razloge. Ni mi nismo tim, ali smo u „Čairu“ zalaganjem i sa dosta kvalitetnih individualnih rešenja došli do važnih bodova, kaže Vuković

Rukometna reprezentacija Srbije u nedelju od 17 časova u sarajevskoj "Skenderiji" gostuje selekciji Bosne i Hercegovine u meču 2. kola kvalifikacija za EURO 2014. Startna pobeda nad Rusijom 30:29, dala je krila "orlovima" koji će lakše izaći na megdan domaćinu, teško poraženom na startu kvalifikacija u Austriji 35:24.

"U Nišu smo dobili i rezultat one akcije u Nemačkoj, gde smo proširili konkurenciju za svako mesto u timu. To je veća stvar i od same pobede nad Rusijom. Sada nas čeka još jedan teži meč zato što igramo u gostima. Znamo sve specifićnosti, s obzirom na sve što se dešavalo u nekoj bližoj prošlosti, a i vodimo nekolicinu mladih igrača, koji nikada nisu osetili takvu atmosferu. Međutim, idemo i tamo sa istim ciljem, da uz taktičku disciplinu i poštovanje reprezentativnog dresa damo sve od sebe", rekao je selektor naše reprezentacije Veselin Vuković.

Vuković kaže da je tim spreman za meč u Sarajevu.

"Od materijala imamo njihove mečeve sa Nemcima iz junskog baraža i ovaj sada sa Austrijancima. Sam početak utakmice je obeležio kasniji tok. Od 4:3 došli su Austrijanci na 11:3. Bosanci su bili bez gola 15 i po minuta, a posle te serije, praktično se igralo gol za gol do kraja. Bez obzira na poraz, uvek možeš da vidiš koja je ideja u napadu i odbrani. Odgledaćemo jedno poluvreme te utakmice, a u autobusu za Sarajevo ćemo gledati i meč sa Nemcima. Svako će moći dobro da se pripremi i za svoje čuvare, odnosno one koje će čuvati."

Selektor zna kvalitet rivala.

"Imaju dobre individualce na svim pozicijama, ali u ovom trenutku, možda, nemaju tim. Ne ulazim u razloge. Ni mi nismo tim, ali smo u „Čairu“ zalaganjem i sa dosta kvalitetnih individualnih rešenja došli do važnih bodova. Smatram da nas čeka teža utakmica od one u Nišu".

Vuković najavljuje promene u sastavu.

"Planirano je bilo da putujemo sa 17 igrača. U Nišu je ostao Đukić, upada Markez, koji će dobiti šansu svih 60 minuta. U zadnji čas se iskomplikovala situacija sa Stankovićem i najbolje je da mu ne pogoršavamo povredu, već da se vrati u istom stanju u klub, u kojem je i došao na okupljanje. Ne želimo da ga izgubimo za januar. Ima hroničnu upalu pubične kosti i probleme sa preponama. Umesto njega, skinućemo Zelenovića. Za Beograd se vraća i Radovanović".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja