Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović startuje u Evropa kupu

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović startuje u Evropa kupu

Ostali sportovi -
Tokom ove sezone Ignjatovićevu očekuje dosta trka, između ostalog i u Svetskom kupu, ali je akcentat stavila upravo na one u Evropa kupu

BEOGRAD - Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović počinje sezonu u ponedeljak, kada će učestvovati na slalomu u švedskom Vemdalenu u okviru Evropa kupa.Nevenu dan kasnije očekuje još jedna trka u istoj disciplini, pre nego što nastavi turneju po Skandinaviji i preseli se u Norvešku, gde će se okušati i u veleslalomu."Prošla sezona je bila moja prva u tom takmičenju i napravila sam neočekivano dobre rezultate. U slalomu, kao i veleslalomu, sam uspela da uđem među deset najboljih devojaka. Ove sezone želim da nastavim u istom ritmu, pa da i u generalnom plasmanu budem pri vrhu", istakla je Ignjatovićeva.

Ignjatovićeva je tokom priprema između dve sezone najviše vežbala tehničke discipline, slalom i veleslalom, ali ne isključuje mogućnost da tokom sezone startuje i u nekom superveleslalomu."S obzirom da mi slalom trenutno ide dosta dobro, a takav slučaj je bio i prethodne sezone, volela bih da moj nastup u toj disciplini bude najbolji, ali, naravno, želim da se na najbolji mogući način pokažem i u veleslalomu. U zavisnosti od uslova za trening pre samih trka, možda ću startovati i u brzim disciplinama, kao i u superkombinaciji", naglasila je najbolja srpska skijašica.Već sredinom decembra Nevena će prvi put ove sezone voziti u Svetskom kupu, na veleslalomu u Kurševelu. Posle toga je u okviru elitnog takmičenja će se takmičiti i u Zemeringu, na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu, a te trke će joj poslužiti kao priprema za najveći izazov sezone – Svetsko prvenstvo u Šladmingu, u februaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track