Svetlana Kitić: Moj brat Mile!
Foto: KURIR

Zna se ko peva hitić

Svetlana Kitić: Moj brat Mile!

Ostali sportovi -
Obezbeđenje rukometnog EP nije prepoznalo najbolju igračicu sveta svih vremena, a pustilo ju je u halu kad se pozvala na prezimenjaka, folk pevača

Redarka je nije prepoznala.Zvanično najbolja rukometašica sveta Svetlana Ceca Kitić (52) morala je da se pozove na poznatog folkera i svog prezimenjaka Mileta Kitića da bi ušla na utakmice Evropskog prvenstva u Kombank areni.Uporna redarka nije prepoznala svetsku ikonu rukometa. Uprkos svim molbama, Cecu nije pustila u dvoranu dok se ova nije našalila:Ceca: Mogu li da uđem?Redarka: Ko ste vi?Ceca: Pa, Ceca Kitić.Redarka: Ko?Ceca: Ceca Kitić!Redarka: Ne znam takvu.Ceca: Ja sam rođaka Mileta Kitića!Redarka: Tako mi recite! Izvolite!Tako je tekao razgovor između Cece Kitić i redarke na ulazu u Kombank arenu, a najbolja rukometašica sveta za Kurir potvrđuje priču:- Nije me žena prepoznala. I ne mora. (smeh) Bila sam u žurbi. Tek sam bila uradila intervju za TV Norveške, a žurila sam i s promocije svoje knjige. Ne mora žena da zna najbolju rukometašicu na svetu, tu je Mile Kitić. Svi znaju za njegovu pesmu „Plava Ciganko“. (smeh) Da mi nije bilo ove moje snalažljivosti, ostala bih napolju. Odmah sam zvala Stanu Vuković da mi uradi akreditaciju. Sad više nema problema.Ceca Kitić ne osuđuje redarku u dvorani.- Daleko bilo! Ne patim ja od toga. Šta će žena, radi tamo po ceo dan. Pala joj je koncentracija. Nisam ja bitna, važno je da se prepozna srpski rukomet.

Mile Kitić
Mile Kitić

Ko je Mile KitićMile Kitić (60) poznati je folk pevač, koji se poslednjih godina više proslavio šmekerisanjem među mlađim ženskim naraštajima nego hitovima. Njegove spotove na Jutjubu videlo je više od milion ljudi. Popularniji je u dijaspori nego kod kuće. Sa 16 godina pesmom „U svijetu sam život ostavio“ pobedio je na manifestaciji Prvi glas Vogošća. Najveću popularnost stekao je pevajući hitove „Južnog vetra“.

Ko je Ceca KitićCeca Kitić je sa 84,1 % glasova u anketi Svetske rukometne federacije u avgustu 2010. godine proglašena za najbolju rukometašicu sveta svih vremena. Osvajač je zlatne i srebrne medalje na OI u Los Anđelesu i Moskvi, bronze na SP u Mađarskoj, sa Radničkim je dvaput osvajala Kup šampiona, a karijeru je okončala u 48. godini.Majka je troje dece, ima ćerke Maru i Aleksandru i sina Nikolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track