BRAVO DEVOJKE: Srbija na korak do polufinala

Evropsko prvenstvo

BRAVO DEVOJKE: Srbija na korak do polufinala

Ostali sportovi -
Rukometašice Srbije ostvarile su spektakularnu pobedu i nalaze se na korak od polufinala Evropskog prvenstva
1 / 5 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Rukometašice Srbije pobedile su selekciju Danske rezultatom 29:26 (16:14), u drugom kolu E četvrtfinalne grupe Evropskog prvenstva.

Izabranice Saše Boškovića u prvom poluvremenu odigrale najboljih dvadeset minuta na prvenstvu, imale su jednom momentu šest golova prednosti, ali su se Dankinje vratile i početkom drugog poluvremena potpuno preokrenule rezultat 19:17.

http://www.youtube.com/watch?v=6LdsiRymYoo
Sanja Damnjanović Svetlana Ognjenović Biljana Filipović Katarina Tomašević Srbija Srbija Francuske

Naše devojke su, za razliku od nekih prethodnih duela, fenomenalno ušle u ovaj duel. Već na samom startu utakmice izabranice selektora Boškovića su zahvaljujući izuzetno raspoloženoj Biljani Filipović, napravile seriju 3:0.

Danske rukometašice su preko Norgard na kratko prekinule nalet naše reprezentacije (3:1), usledila je nova mini-serija Srbije za četiri gola prednosti (6:2).

U nastavku prvog dela meča, Danska je sa dva brza gola smanjila zaostatak (7:5), međutim, samo na kratko. Usledio je novi nalet naših devojaka koje nakon tri vezana pogotka dolaze do najveće prednosti na meču (10:5).

Nastavile su rukometašice Srbije sa odličnom igrom, čuvale su rano stečenu prednost, a fenomenalnim golom Damjanovićeve u 22 minutu utakmice, naš tim je došao do šest golova prednosti (14:8).

U završnici prvog poluvremena usledila je neugodna serija Danske selekcije (4:0), rivalke našeg tima prišle su u jednom momentu na samo dva gola zaostatka. Seriju je prekinula Sanja Damjanović, međutim, do kraja poluvremena naš tim nije uspeo ponovo da se "odlepi", pa je prvi deo meča završen rezultatom 16:14.

Naš tim je prikazao najbolju igru na Evropskom prvenstvu u prvih dvadeset minuta utakmice. Nezaustavljiva je bila Biljana Filipović koja je postigla pet golova.

Danska je mnogo bolje otvorila drugi deo meča od naše selekcije. Agresivnom igrom danske rukometašice su sa tri ekspresna gola brzo došle do preokreta i prvog vođstva na meču (17:16).

Tokom čitavog drugog poluvremena igralo se "gol za gol", viđena je prava rezultatska klackalica. Do ključne prednosti Srbija dolazi u 53. minuta kada Sanja Damjanović postiže fenomenalan pogodak za 25:23. Ispostavilo se da je upravo taj gol Damjanovićeve prelomio meč. Srbija je sačuvala prednost i ostvarila veoma bitnu pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track