ŠTETA: Srbija za bronzu, Crna Gora u finalu EP

Poraz srpkih rukometašica

ŠTETA: Srbija za bronzu, Crna Gora u finalu EP

Ostali sportovi -
Rukometašice Srbije igraće u nedelju od 14,30 sati za bronzanu medalju na EP protiv selekcije Mađarske.
1 / 10 Foto: TANJUG

BEOGRAD - Rukometašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u polufinalu poražene od Crne Gore 27:26 (14:13).Srbija će sutra od 14,30 igrati za bronzanu medalju protiv Mađarske, koja je u prvom polufinalu poražena od Norveške, 30:19. Finale je na programu od 17,00 sati.Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Biljana Filipović sa sedam golova, dok je Andrea Lekić ubacila pet. U pobedničkoj ekipi istakla se Milena Knežević sa osam golova.Srbija je povela golovima Marine Dmitrović i Sanje Damnjanović, ali su Crnogorke potom napravile seriju 8:2 i došle do četiri gola prednosti (8:4). Reprezentativke Srbije su potom zaigrale agresivnije u odbrani, a bile su i preciznije u napadu, pa su serijom 9:2 preokrenuli rezultat i dva minuta pred kraj poluvremena došle do najveće prednosti od 14:11. Ipak, u tom trenutku isključena je Jelena Erić, što su gošće iskoristile i sa dva gola u samom finišu prvog poluvremena smanjile zaostatak na samo jedan pogodak (14:13). Crna Gora je u drugom poluvremenu nastavila dobru igru iz prvog, odmah preokrenula, ali nije uspela da se "odlepi" na više od dva gola prednosti. Srbija je u poslednjem napadu imala priliku da izjednači, ali je golman Crne Gore Sonja Barjaktarović odbranila šut Biljane Filipović sa šest metara.

http://www.youtube.com/watch?v=UJbuyUO0Puo
12.500 navijača Evropskog prvenstva u rukometu za žene.TOK UTAKMICE

Kraj meča

60. minut - Biljana Filipović ne koristi poslednji napad, a Crnogorke drže loptu i dolaze do pobede od 27:26. Ostaje nejasno zašto selektor Srbije nije izveo golmana i uveo sedmu igračicu u polju. 60. minut - Crnorke ne koriste napad, a Srbija ima priliku da u poslednjih 25 sekundi stigne do izjednačenja i produžetaka. Saša Bošković traži tajm-aut.59. minut - Srbija preko Andree Lekić smanjuje na 26:27.

58. minut - Knežević pogađa za 27:25, a Srbija ne koristi napad.

57. minut - CG postiže gol sa igračicom manje, a Kneževićeva svom timu donosi prednost od 26:24. Miloševa postiže još jedan gol za Srbiju, 26:25 za CG.56. minut - Damnjanovićeva smanjuje na 25:24, a Anđela Bulatović dobija isključenje. Srbija ima igrača više55. minut - Kneževićeva ponovo donosi vođstvo CG od dva gola.54. minut - Miloševićeva postiže gol za Srbiju, a CG i dalje vodi, ali sada sa 24:23. Tajm-at za selekciju Crne Gore.

52. minut - Miljanić pogađa za vođstvo CG 23:22, a potom i nova greška srpskog tima. Miljanić ponovo pogađa za 24:22.

50. minut - Srbija ponovo dolazi do izjednačenja, 22:22. Lekić dobija dva minuta, a sedmerac za CG. Bulatović pogađa, ali sudije sviraju prestup.

49. minut - Katarina Bulatović donosi novo vođstvo CG, 22:21.

48. minut - Andrea Lekić smanjuje na 20:21. Katarina Tomašević brani i donosi novi napad srpskom timu, a Filipovićeva izjednačuje na 21:21.

47. minut - Crnogorke ne koriste napad, a selektor srpskog tima traži tajm-aut.

46. minut - Greške u napadu prvog srpskog, a potom i crnogorskog tima. Nova greška u napadu u srpskog tima

45. minut - Srbija ne koristi napad sa igračicom više, a Katarina Bulatović povisuje vođstvo na 21:19.

43. minut - Greška srpskog tima u napadu, a potom u kontranapadu Đokićeva šutira preko gola Tomaševićke. Srbija ponovo ima igrača više naredna dva minuta, pošto je isključena Anđela Bulatović.

41. minut - Lekić smanjuje na 20:19, a sudije već u narednom napadu CG isključuju na dva minuta Sanju Damnjanović.

40. minut - Crna Gora igra oštro u odbrani, a tek sada se letonske sudije odlučuju za prvo isključenje. Damnjanović smanjuje na 19:18. Međutim, već u sledećem napadu Kneževićeva pogađa za 20:18

39. minut - Milena Knežević neumoljiva, 19:17 za CG.38. minut - Divna akcija srpskog tima, a Rajović smanjuje na 18:17.36. minut - Ana Đokić sa poziciji pivota donosi prednost CG, 17:16. Greška u napadu srpskog tima, gol Lekićeve nije priznat, a Katarina Tomašević ponovo brani. Jovanka Radičević postiže još jedan gol35. minut - Rajović pogađa za 16:16.34. minut - Lekićeva ne pogađa, a Pavićeva donosi vođstvo Crnoj Gori, 16:15.33. minut - Filipovićeva pogađa za 15:14, ali gošće već u sledećem napadu dolaze od izjednačenja, 15:15.

32. minut - Filipovićeva ne uspeva da donese prednost srpskom timu od dva gola, a Kneževićeva pogađa za 14:14

31. minut - Crnogorke ne koriste prvi napad u drugom delu meča. Kraj prvog poluvremena30. minut - Radičevićeva smanjuje na 14:12. Nova greška srpskog tima, a Jovanovićeva smanjuje na 14:13. 29. minut - Isljučenje za Srbiju za Jelenu Erić. Crna Gora ponovo će imati igrača više naredna dva minuta. CG ne koristi napad, ali ni Srbija.

27. minut - Bulatovićeva šutira visoko preko gola, a Biljana Filipović sa 10 metara šalje projektil u mrežu za 14:11. Tajm-aut selektora Crne Gore, a Filipovićeva se žali na povredu. Ona neće ulaziti do kraja prvog poluvremena26. minut - Radičević smanjuje na 12:11, a Jelena Erić povećava na 13:1125. minut - Nova greška Crnogorki, a Milošević donosi prednost od dva gola za Srbiju, 12:10. 24. minut - Risović brani napad CG, a Damnjanovićeva posle dužeg vremena donosi prednost Srbije

23. minut - Srbija propušta priliku da povede, ali Sanja Barjaktarović odličnom intervencijom sprečava našu selekciju da dođe u vođstvo

22. minut - Biljana Filipović sa bekovske linije za 10:10. Ovo je njen treći gol20. minut - Katarina Bulatović za 10:8, ali Lekićeva smanjuje na 10:9.19. minut - Novi napad za Srbiju. Odlična asistencija Filipovićeva za Sanju Rajović, 9:8 za CG.18. minut - Izmena na golu Srbije. Jelena Risović umesto Katarine Tomašević. Prva odbrana za Risović, a Ognjenovićeva sa sedmerca smanjuje na 9:7.

17. minut - Biljana Filipović smanjuje na 8:5, ali Katarina Bulatović postiže gol za 9:5. Anrea Lekić u brzom napadu daje gol za 9:6.16. minut - Crnogorke kažnjavaju svaku grešku srpskog tima za prednost od 8:4. Prvi tajm-aut na meču traži selektor srpskog tima Saša Bošković.

15. minut - Veliki broj tehničkih grešaka srpskog tima u napadu, a Crnogorke to koriste i po prvi put imaju tri gola prednosti, 7:4. Jelena Popović pogađa stativu.

13. minut - Crnogorke ne koriste dva napada sa igračicom više. Međutim, greška Krpež u napadu, a Anđela Bulatović ponovo donosi CG dva gola prednosti, 6:4.11. minut - Prvo isključenje za Srbiju. Naše će igrati dva minuta bez Sanje Damjanović. Crnogorke ne koriste napad, a Biljana Filipović smanjuje na 5:410. minut - Nova greška srpskog tima i Crnogorke prvi put na meču imaju dva gola prednosti, 5:3.8. minut - Katarina Tomašević brani zicer, ali nova greška srpskog tima i Radičevićeva ponovo dovodi CG u vođstvo 4:3.6. minut - Ognjenović iz polukontre donosi izjednačenje 3:3. Neuspešan napad CG, ali ni naše se ne snalaze u napadu.5. minut - Knežević, a potom i Bulatović postižu golove za Crnu Goru. Nedugo zatim i Radičević postiže još jedan gol za Crnu Goru 3:2.

3. minut - 2:0 za Srbiju. Damnjanović šraubom sa šest metara postiže drugi gol

1. minut - Prvi napad ima Srbija. Dmitrović postiže prvi gol za našu selekciju16.58 - U toku je izvođenje himne Crne Gore. Crnogorske rukometašicu pevaju himnu svoje zemlje, osim Ane Đokić, koja je i ranije najavila da neće pevati ovu himnu, jer je rođena u Srbiji.16.56 - u toku je izvođenje srpske himne. Sve srpske rukometašice pevaju Bože pravde.Na teren su izašle i reprezentativke Srbije bodrene sa tribina Kombank arene. U toku je predstavljanje rukometašice Crne Gore, koje imaju veliku podršku sa tribina Kombank arene. Na tribinama ima 12.500 gledalaca, što je novi rekord EP po broju posetilaca na jednom meču.Veliki broj navijača čeka ispred Kombank arene. Oni imaju karte, ali ne mogu da uđu na meč na južnu tribinu javlja izveštač Kurirsporta sa lica mesta. Više stotina navijača i dalje čeka ispred Kombank arene da prisustvuje polufinalu EP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track