Počela akcija Sport u škole

Sportska Srbija

Počela akcija Sport u škole

Ostali sportovi -
Rekvizite će finansirati Ministarstvo sporta i omladine, a deca će besplatno pohađati časove

KRUŠEVAC - Akcija uvođenja sporta u škole, koju sprovode ministarstva omladine i sporta i prosvete, počela je danas u kruševačkoj osnovnoj školi "Vuk Karadžić".

Na prvom času u okviru akcije "Sport u škole", ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da je cilj da se deca usmere ka sportu i sportskim vrednostima jer se do sada tome nije davao dovoljan značaj. Ona je dodala da je program namenjen deci od prvog do četvrtog razreda i da ga realizuje Savez za školski sport. Prema njenim rečima, nabavku rekvizita finansiraće Ministarstvo, a deca će besplatno pohađati časove.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je da je program usmeren na široku školsku populaciju kako bi se obuhvatila deca koja se nigde ne bave sportom, odnosno koja ne treniraju.

"Naš cilj nije da pravimo šampione, već da programom usmerimo decu na bavljenje sportom. Biće to učenje pokreta, igra, druženje, pod nadzorom profesora", objasnio je Tanasković i dodao da će odeljenje imati po 30 đaka i da u jednom odeljenju mogu biti učenici iz više škola.

Tanasković je kazao da je reč o pilot projektu koji će se najpre sprovoditi u 25 gradova, a cilj je da se formira 500 odeljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track