Milica Mandić: Uspešna godina i za tekvondo i za mene
Foto: TANJUG

Želi još medalja

Milica Mandić: Uspešna godina i za tekvondo i za mene

Ostali sportovi -
Posle svih uspeha ove godine, mogu da kažem da je ovo bila veoma uspešna godina i za mene i za tekvondo - rekala je Milica

BEOGRAD - Olimpijska pobednica u tekvondu Milica Mandić, koja je danas proglašena za najbolju sportistkinju Srbije, rekla je da je godina na izmaku bila jako uspešna i za nju i za njen sport, ali i da je novi olimpijski ciklus već počeo.

"Posle svih uspeha ove godine, mogu da kažem da je ovo bila veoma uspešna godina i za mene i za tekvondo u Srbiji... Novi olimpijski ciklus je već počeo, cilj nam je da ponovo imamo kvalitetne pripreme i da osvojimo medalje i na sledećim Igrama", rekla je Mandićeva novinarima u Beogradu.

Ona je večeras dobila priznanje za najuspešniju srpsku sportistkinju u 2012. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Milica Mandić i njen trener Dragan Jović vratili su se nedavno iz Rio de Žaneira, koji će biti domaćin igara 2016.

"Uslovi su bili jako kvalitetni. Imali smo sparingovanje i borbe s Brazilcima, koji imaju odlične takmičare i šampione... Ipak, prva želja u 2013. godini mi je osvajanje Svetskog prvenstva", rekla je 21-godišnja Beograđanka.

Jović, koji je u izboru OKS-a proglašen za najboljeg trenera u Srbiji, takođe je rekao da je zadovoljan dosadašnjim pripremama i odnosom države i OKS-a. On je rekao da se ne brine zbog reorganizacije sportova na Igrama, pošto je na listi za odstranjenje sa programa OI bio i tekvondo.

"Potpuno smo mirni po tom pitanju i uopšte ne razmišljamo o tome. Tekvondo je bio na listi za odstrel posle Pekinga, kada je jedan Kubanac udario trenera u glavu i dobio doživitnu suspenziju. Ali, posle Londona nemamo šta da brinemo. Ipak je ovo sport koji se trenira u 202 zemlje sveta", rekao je Jović.

Najbolji sportista u izboru OKS-a je vaterpolista Andrija Prlainović, koji je kazao da su svi kandidati pođednako zaslužili to priznanje. Za najbolju žensku ekipu proglašena je Fed kup reprezentacija Srbije.

Selektor teniserki Dejan Vraneš rekao je posle ceremonije da veruje u budućnost tima.

"Ovo nije kraj Fed kup reprezentacije Srbije. Čeka nas budućnost u kojoj želimo da ispunimo svoje ambicije. Devojkama (Ana Ivanović i Jelena Janković) hvala za sve što su uradile, ali mislim da možemo da nastavimo sa uspesima ako nas zdravlje posluži", rekao je Vraneš.

U medijima se nedavno pojavila informacija da će Vraneše napustiti selektorsku funkciju, ali je on agenciji Beta rekao da to nije istina.

"Ja sam za to čuo iz medija, nemam šta da komentarišem. Nisam ni pomišljao na odlazak, niti mi je iko iz saveza govorio o tome", rekao je Vraneš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track