Jovana Petrović tekvondom leči život bez roditelja

Borac od rođenja

Jovana Petrović tekvondom leči život bez roditelja

Ostali sportovi -
Tekvondistkinju Jovanu Petrović majka napustila kad se rodila, a za smrt oca saznala na takmičenju u Rusiji. Snažnom voljom nastavila dalje

Jača od svega.Mlada tekvondistkinja Jovana Petrović (22) zaljubljenik je u ovaj sport koji trenira već punih 18 godina, ali teška situacija izazvana naglim gubitkom oca otežava njenu borbu u tekvondu i životu.- Bila sam na takmičenju u Rusiji kada su mi javili da mi je otac umro. Bio je to veliki šok za mene, on mi je bio najveća podrška u životu s obzirom na to da me je majka ostavila kada sam se rodila - priča Jovana i dodaje da joj je tekvondo pomogao da što bolje podnese gubitak roditelja.- Posle očeve smrti počela sam da treniram jače nego ikad i to me je izvuklo. Uz drage ljude i treninge uspela sam da nastavim dalje.Ova mlada devojka šest dana u nedelji trenira i pored toga radi kako bi uspela da isfinansira takmičenja, opremu i sve što joj je neophodno da bi se bavila tekvondom. Ali nije uporna bez razloga, za sada u svojoj kolekciji ima preko sedamdeset medalja osvojenih na raznim takmičenjima.Najveća želja joj je da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, koje se održava u julu sledeće godine, kao i da obezbedi vizu za Olimpijske igre u Riju 2016.- Spremam se za Svetsko prvenstvo, ali meni je kao i svim sportistima najveći san zlatna medalja sa Olimpijskih igara. Daću sve od sebe da to i ispunim.

Treneri zlata vredni!Jovana je pre dve godine iz TK Crvena zvezda prešla u TK Beograd i uz trenera Ljubišu Rakića, koji joj je bio velika podrška, počela je da postiže neverovatne rezultate.- Treneru dugujem veliku zahvalnost jer se uvek bori za mene i iz dana u dan uz njega napreduje i moja tekvondo tehnika. Bez njega i mog kondicionog trenera Milana Milovića, koji mi izlaze u susret, ne bih mogla da ispratim sva putovanja i takmičenja - kaže Jovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track