Milica Mandić: Momci, ko će mene da osvoji?
Foto: Zorana Jeftić

Srpska carica

Milica Mandić: Momci, ko će mene da osvoji?

Ostali sportovi -
Osvajačica zlatne medalje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Londonu za Kurir govori o godini na izmaku, koja joj je život promenila iz korena

Zlatna godina za zlatnu devojku.Osvajačici zlatne olimpijske medalje iz Londona Milici Mandić 2012. godina ispunila je najveći san. A koliko joj je protekla godina promenila život i šta je to što želi u 2013, Milica otkriva u razgovoru za Kurir.♦ Šta ti je bio najlepši trenutak u 2012. godini?- Najlepši trenutak u životu bio je momenat kada sam se popela na pobedničko postolje u Londonu, ujedno je to i najlepši momenat iz protekle godine. Koliko ti se život promenio, 2012. godinu počela si kao anonimus, a u 2013. ulaziš kao jedna od najpoznatijih i omiljenih ličnosti srpskog sporta?- Biti broj jedan u svetu je velika stvar i dosta toga se promenilo za mene i moju porodicu, ali u suštini sam ostala ista ona devojka pre Londona. Izlazim sa istim ljudima na stara mesta. Moji pravi prijatelji su i dalje tu. Ljubav?- Nažalost, nemam puno vremena, pa mi je ljubav trenutno na čekanju. Od svih obaveza ne stižem da izlazim i zabavljam se kao drugi. Kako ćeš početi 2013. godinu?- Radno. Odmah posle Nove godine nastavljam sa treninzima, nema puno odmora. Već u januaru je Evropsko klupsko prvenstvo u Grčkoj. To je prvo veliko takmičenje posle Olimpijskih igara i moram dobro da se pripremim. U decembru si bila na pripremama u Riju. Kako si se provela u gradu domaćinu Olimpijskih igara 2016. godine?- Nisam imala puno vremena zbog treninga i obaveza, ali ono što sam uspela da vidim mi se svidelo.* Da li možemo da očekujemo tvoj povratak u Rio 2016?- Nadam se. To mi je cilj i velika želja. Da odbranim titulu osvojenu u Londonu. Naredne četiri godine posvetiću ispunjenju tog cilja.

Želim novo zlato u Meksiku♦ Šta želiš sebi za 2013. godinu?- Uz zdravlje i ostale osnovne stvari neophodne za sreću, želim da u 2013. ponovim uspehe iz protekle godine. Svetsko prvenstvo je u julu mesecu u Meksiku, nadam se najsjajnijoj medalji.Za Novu u Beogradu♦ Doček Nove godine biće idealna prilika da se opustiš i zabaviš. Kako i sa kim ćeš je dočekati?- Biću u Beogradu, dolazi mi šest drugara iz Slovenije i idemo u provod. Oni se takođe bave tekvondom i oduvek im je bila želja da posete Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track