Katarina Tomašević: Najviše volim kad od Petra čujem – mama
Foto: KURIR

Intervju, rukometašica

Katarina Tomašević: Najviše volim kad od Petra čujem – mama

Ostali sportovi -
Neustrašiva golmanka reprezentacije Srbije otkriva koji nadimak joj je prirastao srcu posle spektakularnih odbrana na Evropskom prvenstvu

Ponosna majka.Katarina Tomašević, heroina ženske rukometne reprezentacije Srbije, nakon završenog Evropskog prvenstva postala je poznata i kao Katarina Velika, Kraljica Katarina i „ministarka odbrane“. Od svih nadimaka koje je zasluženo dobila zbog odličnih nastupa na golu Srbije, Katarini je najdraže kada od svog jednoipogodišnjeg sina Petra čuje najjednostavnije „mama“.- Petar je uvek tu uz mene. Otkad je imao četiri meseca, moj suprug ga dovodi na utakmice, i to mu je sasvim prirodno. Oni su moji najverniji navijači.♦ Koliko ti znači kada u publici ugledaš njegovo lice?- To je prelep osećaj, sve vreme me prati pogledom i navija. Jednom prilikom sam mu poslala poljubac sa terena, nakon čega se rastužio jer nisam mogla da ga uzmem u zagrljaj. Transparent „Napred, mama, napred, devojke“ bio je najupečatljiviji na tribinama. Ko je zaslužan za to?- Moj suprug Nemanja. Posle utakmiceme je pitao da li mi se sviđa transparent, a ja sam mu na to postavila pitanje: „Koji transparent?“ Bila sam toliko koncentrisana na meč i pobedu da nisam uspela ni da pogledam u publiku. To je samo jedno u nizu iz­nenađenja, a šta je ostavilo najveći utisak na tebe dok si bila na terenu?- Tokom prvenstva Nemanja je bio moja najveća podrška. Za svaku utakmicu organizovao je neko iznenađenje. Na meču s Mađarskom za treće mesto i bronzu kupio je plišana srca i podelio ih navijačima na tribinama, koji su ih na početku utakmice bacili na teren. Tvoja novogodišnja želja?- Za Novu godinu svakako želim medalju sa Svetskog prvenstva 2013.

Skok u leden bazen Tokom novembarskih priprema u Vrnjačkoj Banji ti i Slađana Pop Lazić uskočile ste u otvoreni bazen. Kako je došlo do toga?- Zatekla sam Slađu kako sedi ispred otvorenog hotelskog bazena. Bile smo umorne i trebalo nam je nešto da se opustimo i zabavimo. Na pitanje hoću li da uskočim u bazen, odgovorila sam potvrdno, nakon čega smo se uhvatile za ruke i zajedno obučene uletele u vodu. Sledila sam se istog trenutka i odmah otrčala pod tuš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track