DRAMA NA STAZI: Skijašica se zamalo zaklala skijom!

Centimetri do smrti

DRAMA NA STAZI: Skijašica se zamalo zaklala skijom!

Ostali sportovi -
Mlada Šveđanka se saplela, pala na oštri deo skije i prerezala vrat pet centimetara ispod brade

ZAGREB - Mlada švajcarska skijašica Natali Eklund pala je na treningu na oštri deo skije i prerezala vrat nekoliko centimetara ispod brade.

Mlada skijašica je odrađivala trening na stazi Crveni spust na Sljemenu. Nakon što je odradila prvi deo treninga skinula je skije i držeći ih u ruci, u pancericama klizala poslednjih tridesetak metara. To skijaši često rade kako ne bi oštetili skije na lošijem delu staze.

U jednom momentu Šveđanka se saplela na stazi i pala baš na oštri deo skije i prerezala vrat. Eklund je izgubila veliku količinu krvi, i od velikog šoka teško je dolazila do vazduha.

"Strašno smo se uplašili, Da je rez bio nekoliko centimetara niže posledice bi bile katastofalne," rekao je jedan od švedskih trenera.

Nakon nesreće, Eklund je žičarom prevezena na vrh staze, a zatim u najbližu bolnicu na ušivanje i oporavak.

Eklund sutra ipak na staziPovreda švedske skijašice je sanirana i ona će sutra voziti slalom na Sljemenu u okviru Svetskog kupa. Šveđanki, koja će u ponedeljak napuniti 21 godinu, u zagrebačkom Kliničkom centru zašivena rana i da je posle lekarskog zbrinjavanja puštena iz bolnice, tako da će nastupiti na sutrašnjem takmičenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track