Mandićeva na Evropskom klupskom prvenstvu u Atini

Mandićeva na Evropskom klupskom prvenstvu u Atini

Ostali sportovi -
Olimpijska šampionka brani boje TK Galeb na šampionatu Starog kontinenta

BEOGRAD - Tekvondo klub Galeb na čelu sa trenerom Draganom Jovićem i olimpijskom šampionkom Milicom Mandić otputovao je danas na Evropsko klupsko prvenstvo koje će od 9. do 13. januara biti održano u Atini.

Pored Mandićeve, Srbiju će u Atini predstavljati Tijana (do 46 kilograma) i Zvezdana Bogdanović (51 kg), Ninoslav Babić (63 kg), Dario Đorđević (74 kg) i Relja Prosenica (87 kg).

"Želeo sam da na ovom takmičenju učestvujemo jer smo klub sa najdužom tradicijom i najvećim uspesima u našoj zemlji. Trebalo je da učestvuje 16 boraca, po osam u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali nam je budzet ograničen, pa na turnir putuje šest najspremnijih u ovom momentu", rekao je Jović.

On je dodao da posle takmičenja u Atine sledi turnir "A" klase u Treleborgu, kao i da će Milica Mandić krajem februara učestvovati na "Ju-Es openu" u Las Vegasu.

Mandićeva je istakla da će Evropsko klupsko prvenstvo iskoristiti kao pripremu za Svetsko prvenstvo koje se održava na proleće.

"Počeli smo pripreme na vreme tako da turnir dolazi u pravom času. Vodimo mali, ali odabrani tim. Prijavilo se odsta takmičara, ali uprkos tome nadamo se pojedinačnom, a isto tako i klupskom uspehu. Za sada se dobro osećam, trenizni su odlični. Odradili smo naporne pripreme i polako dižemo formu", zaključila je Mandićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track