Asmire, ova zemlja nema drugu zastavu
Foto: Nemanja Pančić

Afera „Geteborg“

Asmire, ova zemlja nema drugu zastavu

Ostali sportovi -
Kolašinčevo ogrtanje znamenjem Sandžaka na Evropskom prvenstvu izazvalo reakciju ministarke omladine i sporta Alise Marić

Nije mu to trebalo.Ministarka omladine i sporta Alisa Marić izjavila je da je zastava Srbije samo jedna i da će ispitati ima li nepravilnosti u gestu srpskog atletičara Asmira Kolašinca, koji je nakon osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Geteborgu oko struka nosio opasanu i zastavu Sandžaka.- Nemam punu informaciju o događaju, svakako ću zatražiti od sektora za sport da me izvesti o tome da li je bilo nekih nepravilnosti, ali bez obzira na to mogu da kažem da je uvek i u svakoj prilici zastava Srbije samo jedna - izjavila je ministarka za Kurir.Atletska legenda i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica izjavio je da u sportu nema mesta ovakvim provokacijama.- Nisam u potpunosti ispratio događaj, ali ću se raspitati. Ako je zaista držao zastavu Sandžaka, onda time treba da se pozabave Atletski savez Srbije i Olimpijski komitet, u čijoj je on nadležnosti. Njega Srbija finansira i pod zastavom Srbije se takmiči. Mislim da tim sitnim provokacijama nema mesta u sportu. Ko želi da se time bavi, neka ide u politiku - zaključio je Korica.

Bronzani Dudaš!Srpski atletičar Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Geteborgu! Naš sedmobojac u poslednjoj disciplini uspeo je da se probije sa četvrte pozicije i se pet ličnih rekorda donese Srbiji drugu medalju na ovom takmičenju. Podsetimo, Asmir Kolašinac osvojio je zlato u bacanju kugle.

Čavić kažnjen zbog majiceGest Asmira Kolašinca donekle podseća na slučaj srpskog plivača Milorada Čavića, koji je obukao majicu s natpisom „Kosovo je Srbija“ 2008. godine. Tada ga je Disciplinska komisija Evropske plivačke federacije izbacila sa EP, a Plivački savez Srbije kažnjen je sa 7.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track