Četrnaest ragbista iz istog tima osumnjičeno za doping

Četrnaest ragbista iz istog tima osumnjičeno za doping

Ostali sportovi -
Igrači koji odmah priznaju da su uzimali nedozvoljena sredstva dobiće šestomesečnu suspenziju, koja će biti produžena na dve godine ako odbiju da priznaju krivicu a istragom se utvrdi da su krivi, navodi agencija.

SIDNEJ - Četrnaest igrača australijskog ragbi 13 kluba Kronula Šarks iz Sidneja osumnjičeno je za doping i suočeno sa dvogodišnjom suspenzijom, javili su danas lokalni mediji, pozivajući se na izveštaj nacionalne Agencije protiv dopinga.

Takmičarska sezona lige ragbi 13 počinje ove sedmice, a Šarksi bi prvi meč trebalo da igraju u nedelju, protiv Gold Koust Tajtana. Australijska ragbi liga (NRL) saopštila je danas da će Šarksi moći da igraju meč u nedelju i izrazili su podršku tom klubu.

"NRL veoma ozbiljno shvata istragu agencije, njen tok se mora omogućiti i bilo bi neprikladno da spekulišemo o njenom ishodu", naveo je u saopštenju generalni direktor NRL Dejv Smit.

"Ali, moramo da naglasimo da se velika većina naših igrača ponaša onako kako treba i oni su veliki ambasadori našeg sporta", dodao je.

Klub Kronula Šarks pomenut je sredinom februara sa još pet timova u izveštaju Australijske kriminalističke komisije o "široko rasprostranjenoj upotrebi" anaboličkih steroida i drugih nedozvoljenih sredstava među profesionalnim sportistima u Australiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track