NESPRETAN: Policajac pokosio srpskog biciklistu!

I to se dešava

NESPRETAN: Policajac pokosio srpskog biciklistu!

Ostali sportovi -
Neoprezni pripadnik organa reda u Mađarskoj motorom uleteo u grupu takmičara, što je Marka Stankovića koštalo visokog plasmana

Ko ti dade dozvolu?Policajac na motoru pokosio je grupu biciklista, među kojima je bio i srpski takmičar Marko Stanković, na međunarodnoj trci Košice - Miškols u Mađarskoj! Incident se dogodio na kraju trke, nekih 150 metara od cilja. Dotični policajac, koji je na motociklu obezbeđivao učesnike, nije video da oni stižu u punom sprintu i preprečio im je put. Uspaničeno je počeo da koči, pa je došlo do direktnog sudara, koji je prouzrokovao lančani pad nekoliko biciklista.Najgore je prošao Srbin Marko Stanković, član kraljevačkog CCN Metalca, koji je u tom trenutku bio peti i borio se za visok plasman. Na kraju je završio kao 41, ali je imao sreću da je pretrpeo samo lakše povrede.- Ovakve stvari su nesvakidašnje, ali dešavaju se. Biciklizam je opasan sport. Svi se slažu da je greška policajca neverovatna, ali ne bih želeo da krivicu prebacujem na organizatora. Šteta za Marka, jer je bio među vodećima, a i materijalna šteta je velika, s obzirom na to da je bicikl gotovo potpuno uništen. Zahvalan sam glavnom sudiji Nevenki Sreš, UCI komesaru iz Slovenije, koja je iskazala zabrinutost zbog incidenta i stala na stranu vozača - naglasio je selektor naše reprezentacije Radiša Čubrić, inače legendarni biciklista.Pobedu je odneo Mihal Kolar iz Slovačke, koji je 122 kilometra trase prevalio za oko dva i po sata.

Gabor Kasa najbolji srpski takmičarNajbolji plasman u haotičnoj završnici izborio je Gabor Kasa. Biciklista subotičkog Spartaka, koji je na trci u Mađarskoj specijalno pojačao redove CCN Metalca, bio je deveti, domogavši se linije cilja dva minuta i 14 sekundi iza Slovaka. To znači da je za jedno mesto Srbija ostala bez prvih bodova u Evropskom turu Međunarodne biciklističke federacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track