Ministarka sporta Alisa Marić primila Kolašinca i Dudaša

Ministarka sporta Alisa Marić primila Kolašinca i Dudaša

Ostali sportovi -
Ministarka omladine i sporta naglasila je da je atletika važan bazičan sport, čija je uloga izuzetno značajna u razvoju mladih ljudi.

BEOGRAD - Ministarka omladine i sporta Alisa Marić primila je danas osvajače medalja sa dvoranskog prvenstva Evope u atletici u Geteborgu Asmira Kolašinca i Mihaila Dudaša i obećala im podršku u nastavku karijere.

"Čestitam Kolašincu i Dudašu na izvanrednim uspesima koje su ostvarili, uprkos tome što u Srbiji još nemamo atletsku dvoranu. Medalje koje su osvojili govore o uzlaznoj putanje naše atletike. Na osnovu postignutog, možemo da očekujemo da će Srbija ubuduće zauzeti značajnije mesto u više atletskih disciplina", istakla je resorna ministarka u Palati Srbije.

Ministarka omladine i sporta naglasila je da je atletika važan bazičan sport, čija je uloga izuzetno značajna u razvoju mladih ljudi.

"Ministarstvo će i dalje podržavati razvoj naše atletike kroz finansiranje programa, stipendiranje i pripreme", rekla je Marić.

Ona je naglasila da je u razgovoru sa delegacijom Atletskog saveza Srbije pokrenuta ideja da u razvoju karijere naših sportista učestvuju i Ministarstvo odbrane i policije.

"Na današnjem sastanku razgovarali smo o daljim planovima saradnje i utvrdili da je ostala nepokrivena oblast trenerskog poziva. Postoji ideja da se razgovara sa Ministarstvima odbrane i policije kako bi se sportistima pomoglo da nastave karijeru i da se tu eventualno i zaposle", rekla je ministarka Marić.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković zahvalio je na podršci Ministarstvu omladine i sporta i podsetio na uspehe atletičara na prethodnih nekoliko velikih takmičenja.

"Amela Terzcih se sa prvenstva Evrope u krosu u Budimpešti vratila sa zlatnom medaljom, a na šampionatu Evrope u Helsinkiju prošle godine Emir Bekrić i Asmir Kolašinac osvojili su srebrno, odnosno bronzano odličje. Taj niz su krunisali Kolašinac i Dudaš na prvenstvu Evrope u Geteborgu, osvajanjem zlata i bronze" podsetio je Branković i dodao da su naši atletičari - Kolašinac i Ivana Španović učestvovali u finalu Olimpijskih igara.

"Bitno je da nam se gradi atletska dvorana, koja je prva u regionu, a taj poduhvat u vreme velike ekonomske krize je za svaku pohvalu", rekao je Branković.

U delegaciji ASS bili su i predsednik ASS Veselin Jevrosimović, treneri Nikola Tomasović i Feđa Kamasi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track