Na Kosovu počele pripreme za finalni turnir Kupa Srbije

Na Kosovu počele pripreme za finalni turnir Kupa Srbije

Ostali sportovi -
Lazić je zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je, kako je rekao, stala iza ovog projekta. On je istakao da je organizacija finalnog turnira uspeh sporta na ovim prostorima, imajući u vidu činjenicu u kojim uslovima žive i rade građani i sportisti u pokrajini.

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Siniša Lazić rekao je danas da ne sumnja da će Rukometni savez Kosova i Metohije (RSKiM) biti dobar domaćin finalnog turnira Kupa Srbije za rukometaše, koji će ove godine po prvi put biti odigran na Kosovu i Metohiji.

Lazić je u izjavi Tanjugu rekao da su pripreme za finalni turnir, 18. i 19. maja u Zubinom Potoku, već počele i da ne sumnja u to da će domaćini biti na visini zadatka.

“Pripreme za organizaciju turnira već su počele i danas krećemo sa drugim aktivnostima. Već sutra će biti formiran Organizacioni odbor za pripremu turnira i u toku nedelje će sa RŠ biti potpisan ugovor o organizaciji”- rekao je Lazić.

On je dodao da su već napravljeni kontakti sa ekipama učesnicima finalnog turnira (Zaječar, Vojvodina, Crvenka, Partizan) i da su svi potvrdili dolazak u Zubin Potok, naglasivši da će RSKiM biti "pravi domaćin".

“RSKiM je sa dobrim radom počeo 1999. godine i dobijanje domaćinstva završnice Kupa Srbije je rezultat dobrog rada proteklih godina. Što se tiče domaćina, tvrdim da ćemo svoj deo posla odraditi kako treba”, rekao je Lazić, koji je ujedno i generalni sekretar RSKiM.

On je podsetio da su u proteklom periodu na severu Kosova ugostili rukometnu reprezentaciju Srbije, rukometaše Partizana i Crvene zvezde, istakavši da su spremni za organizaciju ovog turnira, zbog čega su u RŠ prepoznati kao neko ko može biti dobar domaćin.

U polufinalu završnog turnira Kupa Srbije za rukometaše sastaju se Zaječar - Vojvodina i Crvenka - Partizan.

Trofej brani ekipa Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track