SKANDAL: EHF ne dozvoljava finale Kupa Srbije na Kosovu

Zabrana

SKANDAL: EHF ne dozvoljava finale Kupa Srbije na Kosovu

Ostali sportovi -
Evropska rukometna federacija smatra da Kosovo mora da pristanak kako bi Kup Srbije mogao da se igra u Zubinom Potoku

BEOGRAD - Evropska rukometna federacija (EHF) zabranila je Rukometnom savezu Srbije (RSS) da organizuje finali turnir na Kosovu! EHF, koji je priznao Rukometni savez Kosova kao samostalnu organizaciju, poziva se na svoj statut (tačka 10.3 takmičenja izvan granica).

"Evropska Rukometna Federacija je informisana o nameri Rukometnog Saveza Srbije da organizuje Finale Kupa Srbije na Kosovu.

Želimo da naglasimo tačku EHF Statuta (tačka 10.3 takmičenja izvan granice), gde je jasno rečeno da mečevi van granica federacije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije kojih se to tiče i sa odobrenjem od strane Evropske Rukometne Federacije.

Istovremeno (naglašavamo), Rukometna Federacija Kosova je pridružena federacija što, u skladu sa odlukom Kongresa, obavezuje sve strane koje su uključene statutima, a time i Rukometnu Federaciju Kosova, Rukometni Savez Srbije i EHF.

Zbog navedenog, molimo vas da ili dobijete saglasnost Rukometne Federacije Kosova, ili da finale kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije", piše u saopštenju koje je EHF uputio Rukometnom savezu Srbije.

RSS je prošle nedelje doneo odluku da se finalni turnir kupa odigra u Zubinom Potoku 18. i 19. maja. U polufinalu igraju Zaječar i Vojvodina, odnosno Crvenka i Partizan.

RSS: Posle konsultacija odluka o domaćinuRSS je saopštio da je u stalnoj komunikaciji sa EHF-om, kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i Kancelariji za Kosovo i Metohiju."Odluku o mestu odigravanja finalnog dela Kupa Srbije za muškarce donećemo nakon konsultacija i sednice UO RSS. O donetoj odluci obavestićemo kako EHF tako i klubove učesnike završnice Kupa Srbije", navodi se u saopštenju RSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track