PAO PARTIZAN: Odbojkaši Zvezde odbranili titulu

Ubedljivo

PAO PARTIZAN: Odbojkaši Zvezde odbranili titulu

Ostali sportovi -
Crveno-beli su u trećem meču slavili s 3:0 u setovima

BEOGRAD - Odbojkaši Crvene zvezde odbranili su titulu u Vinerštediše lige Srbije.Crvena zvezda je večeras pobedila ekipu Partizana rezultatom 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) u trećem meču finala plej-ofa domaćeg šampionata. Crveno-beli su do nove titule stigli serijom 3:0 u finalnoj seriji. Ovo je bila deveta titula u istoriji kluba.

Zvezda je u prva dva meča slavila sa po 3:1 u setovima.Crveno-beli su ove sezone osvojili Superkup Srbije i Kup Srbije.

Kapitenu Zvezde Mihajlu Mitiću šampionski pehar je predao predsednik Udruženja klubova Superlige Goran Ćato, a Snežana Sparić, predstavnik sponzora takmičenja, kompanije "Viner Štediše osiguranje", uručila mu je ček na 1.120.000 dinara.Zvezda je izborila mesto u žrebu za Ligu šampiona i došla do trećeg trofeja u sezoni, pošto su u finalu Kupa Srbije pobedili Radnički iz Kragujevca, dok su Super kupu bili bolji od Vojvodine.Crvena zvezda je do plej-ofa došla kao lider ligaškog dela takmičenja, dok je plasman Partizana u finale bio iznenađenje, jer su crno-beli ligu završili na sedmoj poziciji.

Mitić: Zaslužili smo istorijuKapiten Crvene zvezde Mihajlo Mitić rekao je da su ’crveno-beli’ potvrdili da su najkvalitetnija ekipa u zemlji."Potvrdili smo da smo najkvalitetnija ekipa u zemlji, imali smo samo jedan poraz, uzeli smo sva tri trofeja koja smo mogli, ova generacija je zaslužila da uđe u istoriju. Od početka utakmice smo pokazali da smo ozbiljni i da želimo trofej. Iako rezultatski ne izgleda tako, bilo je teško, možda čak i teže nego u prve dve utakmice, jer se nijedne sekunde nismo opustili“, rekao je Mitić.Odbojkaš Dušan Petković je rekao da je Partizan bio ozbiljan protivnik, ali da je njegova ekipa bila konstantna i da je to dovelo do titule."Partizan je bio ozbiljan protivnik . Ekipu, koja je posle onakve sezone uspela da se vrati i pobedi Đerdap, koji je bio drugi na kraju regularog dela, i Radnički koji je posle nas bio najbolja ekipa, nismo smeli nikako da potcenimo. Ne mislim da su oni igrali loše, već smo igrali dobro kada je to bilo potrebno. Igramo dugo zajedno, nismo u svakom segmentu dominantniji od ostalih timova, ali sve ekipe su igrale na trenutke, a mi smo bili konstantni i to je dovelo do titule“, rekao je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track