Igor Milanović: Vaterpolo su nam vodili kriminalci!
Foto: Nebojsa Mandic

Legenda optužuje

Igor Milanović: Vaterpolo su nam vodili kriminalci!

Ostali sportovi -
Gledam deset godina kako Sovrović i Manojlović dele novac među sobom. Mogu da tvrdim da su se bavili kriminalnim radnjama

Pljušte optužbe na sve strane!Proslavljeni srpski vaterpolista Igor Milanović optužio je donedavne predsednike Vaterpolo saveza Srbije Velibora Sovrovića i Stručnog saveta VSS Nenada Manojlovića da su se bavili kriminalnim radnjama i prisvajali novac.- Gledam već deset godina kako Sovrović i Manojlović bratski i partijski vode Savez kao da im ga je tata ostavio. Posle uvida u finansije mogu slobodno da kažem da su krali i među sobom delili novac kako su stigli! Sigurno mogu da tvrdim da su imali kriminalne radnje. Zato i nismo osvojili zlato na OI u Atini, Pekingu i Londonu. Gledali su samo kako da ostanu na položaju i što više profitiraju.Sovrović više nije selektor, a i Manojlović se povukao.- Posle smene Sovrovića i Manojlović je dao otkaz na mesto predsednika Stručnog saveta i kao poslednja kukavica pobegao od problema. To je svima jasno. Pitam Manojlovića zašto je posle SP u Rimu dao sebi sedam puta veću premiju nego igraču koji je tamo davao golove!Da li kao jedini problem vidite novac ili imate još zamerki na rad Manojlovića?- Nije uradio ništa dobro u podizanju vaterpola, a struku je omalovažio jer je gledao samo lični interes. Takmičenje u Srbiji nigde nije dobilo na kvalitetu, a klupski vaterpolo je pred gašenjem.Ali mi ove sezone imamo najjaču ligu na svetu. Nikad nije bilo više kandidata za titulu i boljih igrača u klubovima.- Liga je najjača na prevaru. U Zvezdi su na pola sezone rekli da su igrači slobodni jer ne mogu da ih plate, a videćemo i koliko će i kako Radnički da izdrži. I Partizan muči muku s finansijama, ali je naša muka manja jer nam je tim jeftiniji.Gde je grešilo rukovodstvo VSS?- Novca je bilo dovoljno, ali je nepravilno raspoređen. Igrači zaslužuju veći deo kolača, ali mora da se brine i o klubovima. Kad bi se novac koji je nepotrebno usmeren na Manojlovića podelio klubovima, imali bismo mnogo jaču bazu.Na redu su izbori za predsednika. Znate li nešto o tome ko će naslediti Velibora Sovrovića?- Nisam uključen u akciju biranja ni na koji način. Znam da su članovi koordinacionog odbora bili u poseti gospodinu Aleksandru Antiću. Ne znam ko je gospodin Miloš Tomić, a čini mi se da ni on ne zna kako se njegovim imenom bahato preti po Srbiji. Znam anegdote po kojima Žika iz Šapca preti gospodinom Tomićem i na neukusan način reprezentuje tog kandidata, ali i Savez.

Nenad Manojlović
Nenad Manojlović

Velibor Sovrović
Velibor Sovrović

Dobra sezona Partizana♦ Igor Milanović ocenjuje da je VK Partizan imao dobru sezonu iako je prvi put ostao bez trofeja u domaćem šampionatu.- U utakmicama s Radničkim i Zvezdom igrali smo dobro iako su oni višestruko kvalitetniji i skuplji od nas. Zadovoljni smo ulaskom u fajnal-for Evrolige, koji je na neki način nepredviđen. U polufinalu Evrolige igraćemo s Jugom, koji je favorit za titulu. Mislim da s Barselonom možemo da se borimo za treće mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track