Zvezda na korak od šampionske titule!
Foto: Fonet

Finalna serija

Zvezda na korak od šampionske titule!

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Zvezde poveli su u finalnoj seriji sa 2:1

BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su ekipu Radničkog iz Kragujevaca sa 8:7 (2:3, 2:0, 1:1, 3:3) i tako poveli sa 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Srbije.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Sava Ranđelović s tri gola, dva je postigao Boris Vapenski, dok su po jednom strelci bili Viktor Rašović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović.

U Radničkom su Damir Burić, Filip Filipović i Đorđe Filipović postigli po dva pogotka, dok je Aleksandar Ćirić dao jedan.

Četvrta utakmica finalne serije igraće se u subotu, 9. maja od 19.00 u Kragujevcu.

Tok meča:

Na samom startu meča Radnički je imao sjajnu priliku da dođe do prednosti, međutim, Gak nije iskoristio propust Zvezdine odbrane. U prvom napadu u meču Zvezda je iskoristila igrača više i preko odličnog Borisa Vapenskog stigla do prednosti 1:0.

Nije se dugo čekalo na prvi gol gostiju iz Kragujevca. Ekipa Dejana Udovičića je na najbolji mogući način iskoristila igrača više i preko Damira Burića izjednačila rezultat (1:1).

Junak drugog meča finalne serije, Slavko Gak, zaradio je drugo isključenje na meču. Kragujevčani su ostavili samog mladog Viktora Rašovića koji sjajnim udarcem donosi novo vođstvo Crvenoj zvezdi (2:1).

Golovima Đorđa i Filipa Filipovića Kragujevčani na minut pre kraja prve četvrtine dolaze do prve prednosti na utakmici 2:3.

Nakon nekoliko minuta neverovatne borbe u bazenu i velikog broja propuštenih prilika, mladi Sava Ranđelović donosi Crvenoj zvezdi izjednačenje (3:3).

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je uspela da povrati prednost fenomenalnim golom Prlainovića (4:3).

Nekoliko nerezonskih napada viđeno je na startu drugog poluvremena. Nakon pet minuta žestoke borbe u bazenu, mladi Sava Ranđelović po drugi put pogađa za crveno-bele i povećava prednost svog tima. Radnički je odmah uzvratio preko Damira Burića i smanjio prednost (5:4).

20-godišnji Sava Ranđelović polako izrasta u junaka ove utakmice. Nakon sjajne asistencije Prlainovića mladi igrač Zvezde poslao je loptu u mrežu Radničkog za prednost 6:4.

Đorđe Filipović je brzo smanjio prednosti, ali je Prlainović ponovo vratio Zvezdi dva gola viška. Do kraja meča sve što su uspeli Kragujevčani da učine, jeste da se približe na gol zaostatka. U uzbudljivoj završnici Zvezda je zasluženo slavila i došla do prednosti 2:1 u seriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track