NIŠTA OD ZUBINOG POTOKA: Završni turnir Kupa u Pančevu

Rukomet

NIŠTA OD ZUBINOG POTOKA: Završni turnir Kupa u Pančevu

Ostali sportovi -
Prvobitnom predlogu RSS da turnir bude održan u Zubinom Potoku usprotivila se Evropska rukometna federacija (EHF).

BEOGRAD - Odbor za hitna pitanja Rukometnog saveza Srbije (RSS) doneo je danas odluku da završni turnir Kupa Srbije za muškarce bude održan u Pančevu, umesto u Zubinom Potoku kao što je ranije bilo planirano.

"Sagledavši celokupnu situaciju, te bezbednosne, političke i sportske razloge, a ne želeći da niti klubovi niti savez snose bilo kakve sankcije od strane Evropske rukometne federacije, RSS je odlučio o promeni mesta odigravanja turnira. Želja takmičarske komisije RSS koja je donela odluku o mestu odigravanja, svakako nije bila želja za provokacijom, niti izazivanja bilo koje vrste problema sa Federacijom Kosova, već promovisanje rukometa i sporta", navodi se u saopštenju RSS posle današnje elektronske sednice.

Ističe se i da će RSS, bez obzira na promenu mesta odigravanja turnira, i dalje pomagati Rukometni savez Kosova i Metohije i klubove sa ovog područja.

RSS se zahvalio rukometnim radnicima RS Kosova i Metohije, ministarstvu omladine i sporta Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i vladi Srbije na podršci i saradnji po ovom pitanju.

Završni turnir Kupa održaće se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Zaječar - Vojvodina i Crvenka - Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track