SRBIJA ČEKA PEHAR: Proključaće bazen, titula je naša!
Foto: Sasa Pavlic

Fajnal-for vaterpolo Lige šampiona

SRBIJA ČEKA PEHAR: Proključaće bazen, titula je naša!

Ostali sportovi -
Srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan pokušaće da postanu najbolji tim Evrope. Savić: Ma kakva kiša, mokro je i njima i nama. Vujasinović: Iako smo mladi, protiv Juga želimo da odigramo najbolji meč do sada

Počinju odlučujuće bitke za najboljeg u Evropi!Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde danas na fajnal-foru Evrolige vode odlučujuće bitke za veliko finale i poslednji korak ka tituli. Prvi večeras (17.00, RTS 2) u bazen uskaču crno-beli i Jug, a ovaj meč se smatra i derbijem prvog dana, dok se u drugom susretu sastaju crveno-beli i Barseloneta (20.15 RTS 2).Sportska atmosferaTrener Partizana Vladimir Vujasinović, i pored toga što se Jug smatra velikim favoritom u današnjem duelu, veruje da njegovi igrači mogu da iznenade.- Podmladili smo ekipu u odnosu na prethodne godine, ali i pored toga smo ostvarili ono čemu smo se nadali, a to je plasman u fajnal-for. Naravno da ovde nećemo da stanemo, imamo želju da protiv Juga odigramo najbolji meč u sezoni. Nadamo se da će taj duel na Banjici proteći u sportskoj atmosferi - poručio je Vujasinović.S druge strane, trener Juga Veselin Đuho poziva na oprez, bez obzira na to što ih javnost svrstava u prve favorita za osvajanje fajnal-fora.Oprezni Đuho- Izuzetno mi je drago što je napokon, posle nekoliko neuspešnih pokušaja, fajnal-for stigao u Beograd. Nas su novinari unapred proglasili za favorite i stavili nam taj teret na leđa. Znamo svoje kvalitete, ali i snagu srpskog vaterpola. Svi imaju šanse. Možda su naše za koji procenat veće, ali to je potrebno dokazati u bazenu - kazao je Đuho.Trener Crveno-belih Dejan Savić smatra da eventualna kiša neće uticati na ovaj turnir u Beogradu.- Oni su u bazenu, njima je mokro, pa je mokro. Ne verujem da to ima neke veze. Ovaj fajnal-for je izuzetno bitan, ne samo za Beograd i Srbiju, nego i za evropski vaterpolo, koji je u krizi. Jug je uz Partizan kolevka ovog sporta u ovom delu, dok je nama i Barseloneti ovo prvo učešće - konstatovao je Savić.

Nole i Vajda s kapicama ZvezdeSrpski teniser Novak Đoković i njegov trener Marijan Vajda prošetali su Zvezdinu vaterpolo kapicu dok je prvi reket sveta juče čekao meč drugog kola Rolan Garosa. Poznato je da je Nole veliki navijač crveno-belih i sigurno je na ovaj način dao podršku vaterpolistima Zvezde pred početak fajnal-fora, koji počinje danas u Beogradu.- Šetkam se po svlačionici i pokazujem svoju novu kolekciju za letnju sezonu 2013, ha, ha, ha - bio je komentar uz prvu fotografiju na Tviteru.

Najviše titula Šampiona evropePro Reko7Mladost 7Partizan 7Špandau4Jug 3Posilipo2Jadran iz Splita2

Favoriti Zvezda i JugPrema prognozama kladionica, najveći favoriti za plasman u finale fajnal-fora u vaterpolu su Crvena zvezda i Jug. Naime, na klub iz Dubrovnika protiv Partizana kvota je 1,35, dok je za pobedu nad španskim učesnikom kvota ista kao na Jug, 1,35.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track