NIŠTA OD FINALA: Partizan poražen od Juga

Vaterpolo Evroliga

NIŠTA OD FINALA: Partizan poražen od Juga

Ostali sportovi -
Jug bolji za jedan gol 8:7
1 / 4

BEOGRAD - Vaterpolisti dubrovačkog Juga savladali su Partizan 8:7 i plasirali se u finale Evrolige, gde će se sutra od 20.15 sastati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Barselonete, koji se igra do 20.15 na Banjici.

Jug je od starta bio u rezultatskoj prednosti, najviše dva gola, ali se Partizan pred početak poslednjeg kvartala vratio u igru i golom Dušana Mandića smanjio na 5:6. Četvrta četvrtina bila je veoma nervozna, domaća ekipa imala je nekoliko prilika da izjednači što se i dogodilo posle gola Ćuka pet minuta pre kraja.

Aleksandar Ivović je na polovini poslednje četrvrtine postigne evrogol sa gotovo polovine bazena. Da zlo bude veće to se dogodilo u poslednjoj sekundi napada Hrvata. Crnogorski reprezentativac je potom iznudio peterac, koji je u gol pretvorio Nikola Janović.

Rackov je golom vratio Partizan u igru, ali je Jug u narednom napadu dobio igrača više. Odbranili su se crno beli, ali je napad bio veoma loš, tako da su Hrvati izborili plasman u finale, dok će Partizan od 17 časova igrati meč za treće mesto.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović bio je razočaran posle poraza u polufinalu, ali je rekao da bi njegovi puleni trebalo da se "skupe" i slave u borbi za treće mesto.

"Teško pričati kada se izgubi u polufinalu, osećaj svakako nije lep. Možda smo mogli bolje, igrali smo muški od početka do kraja i jedan gol razlike sa Jugom nije toliko loše, ali ispadanje u polufinalu nikada nije lepo. Imamo meč za treće mesto i ta utakmica treba da predstavlja nešto bitno za ovaj mlad tim, da se skupimo i odigramo lepo utakmicu i dobijemo bilo kog protivnika. Bronzana medalja trebalo bi da bude nagrada za sav uložen trud", rekao je Vujasinović.

Crno-beli su pružili dostojan otpor glavnom favoritu za osvajanje Evrolige, a pred svojim golom je odličan bio Slobodan Soro.

"Malo me muči to što smo stigli na 6:6, jer su oni vodili skoro ceo meč i mislim da smo ih 'imali' tad. Ipak, posle tog šuta Ivovića je lopta od moje ruke i stative ušla u gol... Mogla je možda i jedna sutuacija da suđena u našu korist. Bili smo u egalu sa Jugom i nema razloga da budemo tužni", poručio je Soro.

TOK UTAKMICE

Kraj utakmice, Jug je u finalu 8:7

6. minut - Rackov vraća Partizan u igru, 8:7 za Jug

5. minut - Posle peterca koji je pogodio Janović, Jug vodi 8:6

4. minut - Evrogol Ivovića sa gotobvo pola bazena u poslednjoj sekundi napada Juga

3. minut - Ćuk, izjednačenje 8:8

IV četvrtina

8. minut - Mandić održava Partizan u životu 6:5 za Jug

4. minut - Bošković postiže gol za Jug 6:4 3. minut - Mitrović smanjuje vođstvo Juga na 5:42. minut - Jug ponovo dolazi do dva gola prednosti1. minut - Vico smanjuje na 4:3. Crno-beli su dobro iskoristili igrača višeIII četvrtina8. minut - Kraj druge četvrtine. Jug vodi posle 16 minuta 4:2. Crno-beli igraju slabo igrača više, dok na golu Partizana briljira Soro.6. minut - Partizan je propustio veliku priliku da stigne do izjednačenja, a to Dobud kažnjava golom za 4:2 za Jug4. minut - Dedović koristi igrača više i smanjuje vođstvo Juga na 3:23. minut - Crno-beli opet ne koriste igrača više. Jug takođe ne koristi nekoliko napada1. minut - Jug koristi igrača više i dolazi do 3:1. Soro je odlično reagovao, ali je lopta stigla do Bušlja koji neometan sa svega nekoliko metara pogađa mrežu golmana PartizanaII četvrtina 8. minut - Kraj prve čevrtine. Jug je ovaj deo meča dobio rezultatom 2:17. minut - Jug vodi 2:1 golom Boškovića udarcem iz daljine.5. minut - Partizan koristi igrača više i preko Mandića dolazi do izjednačenja

3. minut - Oba tima nisu iskoristila po nekoliko napada

2. minut - Sudije su već u prvom napadu isključile jednog igrača Partizana, a Janović je iskoristio igrača više i doveo Jug u vođstvo od 1:0.1. minut - Počeo je meč.I četvrtinaTOK MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track