FER-PLEJ: Večiti igraju prijateljski meč za oporavak Solunca!

Rukometaš Partizana mora na operaciju

FER-PLEJ: Večiti igraju prijateljski meč za oporavak Solunca!

Ostali sportovi -
Meč će biti odigran 29. juna na Banjici

BEOGRAD - Mladi rukometaši Partizana i Crvene zvezde odigraće u subotu, 29. juna, u Sportskom centru Banjica prijateljsku utakmicu i na taj način pomoći oporavak igrača crno-belih Andrije Solunca.

Povreda mladog Solunca izazvala je nesvakidašnji gest rukometaša Zvezde koji su odlučili da prikupe novac za operaciju butne kosti svog druga, koji igra za ekipu večitog rivala.

Direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević, najavio je da će sav prihod sa meča biti namenjen oporavku Andrije Solunca.

"Zahvaljujemo igračima i trenerima iz mlađih kategorija Crvene zvezde na podršci i fer-pleju. Na terenu neka pobedi bolji, a kada se utakmice završe - u sportskoj i fer atmosferi, kada sva deca daju svoj trenutni maksimum, poraženih nema. Meč između dve najbolje ekipe u ovom uzrastu sigurno će privući ljubitelje dobrog rukometa kao i sve ljude koji žele da pomognu", rekao je Blagojević.

Ideju je podržao i Rukometni savez Srbije (RSS) na čelu sa predsednikom Velimirom Marjanovićem.

"U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. Treba da učimo od te dece i zbog toga smo odlučili da podržimo svaku takvu akciju. Snosićemo rado troškove odigravanja prijateljske utakmice između dva kluba. Bravo za večite", poručio je Marjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track