PROSLAVA: Blekhoksi zapalili Čikago

NHL šampioni

PROSLAVA: Blekhoksi zapalili Čikago

Ostali sportovi -
Blekhoksi su , jedini profesionalni tim iz Čikaga koji je imao uspeha ove sezone.

Hokejaši Čikago Blekhoksa provozali su se u otvorenim autobusom ulicama svog grad ai sa navijačima proslavili osvajanje Stenli kupa.

Nove NHL šampione pozdravile su hiljade navijača, a iako je parada bila usred radnog dana, hiljade pristalica Blekhoksa izašle su sa posla, lica obojenih crno-crveno, i u dresovima ili sa drugim obeležjima kluba, pozdravili igrače u crvenim dresovima.

Gomile navijača zauzele su još pre svitanja ulaze u park Grant, dok su oni posvećeniji došli prethodne večeri i noć proveli napolju. Park je bio pretrpan do trenutka kada je došao autobus. Navijači su nosili transparente kojima su izrazili zahvalnost hokejašima zbog trijumfa, a na jednom je pisalo: “Najboljih 17 sekundi mog života”, kada je Čikago pred kraj utakmice u ponedeljak postigao dva gola i sa 3:2 pobedio Boston Bruinse.

Blekhoksi su, inače, jedini profesionalni tim iz Čikaga koji je imao uspeha ove sezone.

Dramatična pobeda u Bostonu, posle zaostatka tokom cele utakmice, izazvala je oduševljenje u gradu, pošto su navijači odmah izašli na ulice iz kuća i barova i slavili do sutradan, kada se tim vratio iz Bostona.

Tim je potom ispunio tradiciju NHL i nosio trofej po barovima i restoranima, na oduševljenje posmatrča i navijača koji su hteli da ga podignu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track