HAOS U F1: Eksplozije guma, odustajanje Fetela, trijumf Nika

SILVERSTON

HAOS U F1: Eksplozije guma, odustajanje Fetela, trijumf Nika

Ostali sportovi -
Tri eksplzije zadnje leve gume obeležile su start trke, dok je veliki peh imao i Fetel kome je otkazao menjač zbog čega je morao da odustane

SILVERSTON - Nemac Niko Rozberg, vozač Mercedesa, pobednik je današnje trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu.

Treću pobedu u karijeri, drugu ove godine, ostvario je u dramatičnom finišu, uspevši da za delić sekunde umakne Australijancu Marku Veberu.

Treći u cilju bio je Španac Fernando Alonso, koji je starttovao sa devete pozicije, a pravi podvig napravio je Britanac Luis Hmailton koji je na početku trke - u šestom krugu, ostao bez zadnje leve gume, ali je uprkos tome uspeo da nadoknadi propušteno i kao četvrti završi trku.

Veliki peh imao je aktuelni trostruki šampion sveta Nemac Sebastijan Fetel kome je deset krugova pre kraja trke, pri vođstvu i pre dnosti u odniosu na Rozberga od dve i po sekunde, otkazao menjač zbog čega je morao da odustane.

Tri eksplzije zadnje leve gume obeležile su start trke za šampionat sveta u Formuli 1 na stazi u Silverstonu. Prvo je posle svega osam krugova pukao pneumatik Luisu Hamiltonu, čime su mu se raspršile nade da će eventualno ostvariti drugu pobedu na domaćem terenu. Posle nekoliko minuta sa staze je iz istog razloga izleteo i Felipe Masa, a potom i Žan Erik Vernj. Delovi pneumatika rasuli su se po cleoj stazi, ali je trka nastavljena.

http://www.youtube.com/watch?v=nwsvuUlTkEc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track