IVANA ŠPANOVIĆ STIGLA U BEOGRAD: Ovo je uspeh mog naroda!
Foto: Reuters

Svečani doček

IVANA ŠPANOVIĆ STIGLA U BEOGRAD: Ovo je uspeh mog naroda!

Ostali sportovi -
Španovićevu, koja je ostvarila istorijski uspeh za srpsku atletiku, na aerodromu Nikola Tesla dočekali su državni sekretar za sport Predrag Peruničić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i više desetina navijača

BEOGRAD - Srpska atletičarka Ivana Španović, osvajač bronzane medalje u skoku u dalj na prvenstvu sveta u Moskvi, doputovala je u ponedeljak veče u Beograd.

Španovićevu, koja je ostvarila istorijski uspeh za srpsku atletiku, na aerodromu Nikola Tesla dočekali su državni sekretar za sport Predrag Peruničić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i više desetina navijača.

"Dirnuta sam, vidim da je cela nacija bila uz mene, drago mi je da je moj uspeh ljude učinio srećnim. Uvek mi je drago kada svojim trudom mogu da nagradim sebe i svoj narod. Verovala sam u uspeh i imala maksimalnu podršku svih", izjavila je Španovićeva po sletanju aviona iz Moskve.

Ona je rekla da tek sada počinje da veruje da je ostvarila istorijski uspeh za srpsku atletiku.

"Ovo je uspeh mog tima, moj lični i uspeh mog naroda. Srbija mi je pružila mnogo, a nije tražila ništa, i na ovaj način joj se odužujem", izjavila je Španovićeva na konferenciji za medije.

Srpska rekorderka je dodala da je ponosna na osvojenu bronzanu medalju na planetarnoj smotri u ruskoj prestonici.

"Kada sam skočila u petoj seriji samo sam se pokrila po glavi, nisam mogla da verujem šta se dešava. Ne mogu da opišem koliko sam ponosna", kazala je Španovićeva.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj najavila je još uspeha do kraja sezone i učešće na mitinzima u Cirihu i Birmingemu.

Njen trener Goran Obradović rekao je "da je sanjao ovaj san već 18 godina".

"Nadao sam se i ranije da će se kockice poklopiti, ali sam u kvalilikacijama već video da je Ivana spremna za let do medalje", istakao je Obradović.

Ivana Španović je na prvenstvu sveta osvojila bronzanu medalju skokom 6,82 metra, što je novi državni rekord.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track