PRETNJA: Anti-doping agencija izbacuje Juseina Bolta sa velikih takmičenja?!
Foto: AP

Upozorenje

PRETNJA: Anti-doping agencija izbacuje Juseina Bolta sa velikih takmičenja?!

Ostali sportovi -
Najbolji atletičar Jamajke mogao bi da propusti Olimpijske igre i ostala takmičenja zbog nedovoljne doping kontrole

BEOGRAD - Svetska anti-doping agencija (WADA) upozorila je Jamajku da bi njeni sportisti mogli da budu izbačeni sa narednih Olimpijskih igara i drugih velikih takmičenja, ako ta zemlja ne poboljša program doping kontrole, preneli su danas mediji.

Direktor WADA Dejvid Houman zatražio je od vlade Jamajke sa istraži tvrdnje bivše direktorke Anti-doping komisije Jamajke Rene En Širli, da je program doping kontrole u toj zemlji "potpuno neodgovarajući".

Ona je optužila političare da su ignorisali njena upozorenja i dodala da su pozitivni doping testovi Asafe Pauela i još četiri atletičara "katastrofa koja je čekala da se dogodi".

Houman je rekao da bi, ukoliko jamajčanske vlasti ne shvate ozbiljno svoje obaveze, najbolji atletičari, uključujući i svetskog rekordera sprintera Juseina Bolta, mogli da budu izbačeni sa velikih takmičenja.

"Ako se ništa ne promeni, WADA bi mogla da presudi da ekipe i sportisti (sa Jamajke) ne ispunjavaju potrebne uslove, a to bi moglo da utiče na njihova učešća na takmičenjima. Poslaćemo izveštaj Međunarodnoj atletskoj federaciji i Međunarodnom olimpijskom komitetu, koji mogu da odluče o kaznama", rekao je Houman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track