Poraz srpskih odbojkašica na startu Gran prija
Foto: Ossrb.org

Neuspeh

Poraz srpskih odbojkašica na startu Gran prija

Ostali sportovi -
Kina je pobedila Srbiju s 3:1 u setovima

SAPORO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je startovala na finalnom turniru Gran prija u Saporou (Japan) pošto je jutros izgubila od Kine sa 3:1 u setovima.

Izabranice srpskog selektora Zorana Terzića dobile su samo drugi set sa 25:22, dok su preostala tri pripala Kineskinjama - 25:21, 25:17, 25:20. Meč je trajao sat i 45 minuta.

Pored Srbije i Kine na završnom turniru jednog od najprestižnijih takmičenja učestvuju još reprezentacije Brazila, SAD, Japana i Italije.

Sledeću utakmicu najbolje srpske odbojkašice igraju sutra protiv selekcije SAD.

Pobedniku Gran prija pripašće nagrada od 200.000 dolara, dok će drugoplasirana reprezentacija osvojiti upola manju sumu.Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da su njegove izabranice pružile slabu partiju protiv selekcije Kine."Definitivno slaba partija, daleko od toga da je sramota izgubiti od jedne ekipe koja igra fantastično, ali ne i na ovakav način. Neke osnovne stvari na koje smo ukazivali pre utakmice nismo uradili kako treba i to nas je koštalo poraza. Nadam se da ćemo izgledati bolje u narednim utakmicama i da će samopouzdanje ekipe rasti, iako je to teško očekivati posle poraza", rekao je Terzić.Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Brakočević sa 22 poena, 12 je osvojila Jelena Nikolić, a poen manje srednji bloker Milena Rašić."Kineskinje su danas odigrale dosta dobro, naročito u odbrani i bloku. Igrale su timski na svaku loptu. Nismo ni mi bile daleko od toga, ali jednostavno one su bile bolje. Žao mi je zbog rezultata, jer mislim da ovo nije pravi odnos snaga na terenu", rekla je Nikolić.Libero Suzana Ćebić kao glavni razlog poraza vidi slab početak, što je protivnik iskoristio i konstatno bio u prednosti."Dopustili smo Kini da napravi par poena prednosti, pa smo morali da ih jurimo tokom čitavog meča. Moramo što pre da zaboravimo na ovaj poraz i okrenemo se sledećim protivnicama", poručila je Ćebibćeva.Sledeću utakmicu najbolje srpske odbojkašice igraju sutra (6.30) po srednjeevropskom vremenu protiv selekcije SAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track