Odbojkašice Srbije pobedile Japan
Foto: Fivb.org

GRAN PRI

Odbojkašice Srbije pobedile Japan

Ostali sportovi -
Izabranice selektora Zorana Terzića od prvog do poslednjeg poena bile su dominantnije i sigurnom i preciznom igrom maksimalno porazile renomiranog rivala

SAPORO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Saporou domaću selekciju Japana sa 3:0 (25:22, 25:17, 25:19), u utakmici trećeg kola završnog turnira Gran prija.

Meč je trajao 78 minuta, a srpske odbojkašice su posle trijumfa protiv Amerikanki, ponovile dobru partiju i pred 5.200 gledalaca došle do važne pobede.

Izabranice selektora Zorana Terzića od prvog do poslednjeg poena bile su dominantnije i sigurnom i preciznom igrom maksimalno porazile renomiranog rivala, osvajača bronzane medalje na Olimpijskim igrama i trećeplasiranu selekciju na FIVB rang listi.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Milena Rašić sa 16, Brankica Mihajlović sa 15, i Jovana Brakočević sa 11 poena.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan zbog pobede protiv Japana i činjenice da su njegove izabranice iskoristile prednost u visini i snazi u odnosu na domaćina završnog turnira Gran prija."Uvek je teško igrati protiv Japana, sećamo se kako je to izlgadalo prethodnih nekoliko godina. Sa druge strane to može da bude mnogo lakše ako se ispuštuju neke osnovne stvari na terenu. Mi definitvno imamo prednost u visini i snazi smeča u odnosu na njih, ali trebalo je to iskoristiti na pravi način", rekao je Terzić.Naredni meč reprezentacija Srbije odigraće sutra od 8.30 sati po srednjeevropskom vremenu protiv Brazila."Zadovoljni smo, maksimalna pobeda nam puno znači. Ovo je treća utakmica u nizu, sutra igramo protiv Brazila i treba voditi računa da nas za nekoliko dana očekuje Evropsko prvenstvo. Videćemo ko će igrati i da li će neke igračice dobiti odmor", dodao je Terzić.Najefikasnija u srpskom timu sa 16 poena bila je Milena Rašić, koja je rekla da je nacionalni tim pružio nivo igre koji je bio dovoljan za pobedu."Ispoštovale smo dogovor pre utakmice, da ih dobrim servsiom usporimo i odvojimo od mreže. Sada moramo da se pripremimo za meč sa Brazilom, koji igra dobro i trenutno je bez poraza u ovom takmičenju", rekao je srednji bloker reprezentacije.Pored nje raspoložena za igru bila je i Brankica Mihajlović, koja je meč protiv Japana završila sa 15 osvojenih poena."Prva dva seta odigrale smo onako kako smo se dogovorile, možda je u trećem došlo do blagog pada u igri, ali najvažnije je da smo osvojile tri boda. Malo ćemo da uživamo u pobedi i pripremimo se za meč sa Brazilom", poručila je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track