ISTUPANJE RADNIČKOG: Zajednica ligaša ne radi za vaterpolo

Vaterpolo

ISTUPANJE RADNIČKOG: Zajednica ligaša ne radi za vaterpolo

Ostali sportovi -
Kao konkretne razloge za nezadovoljstvo Radnički je naveo to što Zajednica ništa nije uradila u cilju unapređenje ambijenta kvalitetnijeg takmičenja i regularnost

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca saopštio je da je doneo odluku da istupi iz Zajednice ligaša nezadovoljan radom te organizacije.

Pored toga, predsednik kluba, Uroš Bogdanović, odlučio je da podnese ostavku na mesto u koordinacionom odboru Vaterpolo saveza Srbije.

Kao konkretne razloge za nezadovoljstvo Radnički je naveo to što Zajednica ništa nije uradila u cilju unapređenje ambijenta kvalitetnijeg takmičenja i regularnosti. Takođe, prema mišljenju Kragujevčana, Zajednica nije unapredila živo i funkcionisanje klubova.

Izostala je, navodno, i obuka sudija, klubova za rad sa mladima, trenera i klubova na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju. Kao poslednju zamerku, Radnički je naveo i to što Zajednica nije uradila ništa na medijskoj afirmaciji vaterpola i samog takmičenja, a nije se izborila ni u borbi za prava TV prenosa. Kragujevčani su saopštili i da nisu zadovoljni radom Koordinacionog odbora Vaterpolo saveza.

"Niššta od navedenih stvari koje su smatramo osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova nije bila tema i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jedinim ciljem da se smeni dotadašnji predsednik Vaterpolo saveza Velibor Sovrović", navodi se u saopštenju Radničkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track