POKAJNIK: Amstrong vratio bronzu sa Igara u Sidneju

Biciklizam

POKAJNIK: Amstrong vratio bronzu sa Igara u Sidneju

Ostali sportovi -
Međunarodni olimpijski komitet oduzeo je Armstrongu medalju pošto je on u januaru javno priznao da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva tokom karijere

Bivši američki biciklista Lens Armstrong izjavio je da je vratio bronzanu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo je Armstrongu medalju pošto je on u januaru javno priznao da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva tokom karijere. Armstrong je rekao da je medalju vratio Olimpijskom komitetu SAD.

"Brozna je ponovo u posedu Olimpijskog komiteta SAD", napisao je Armstrong na tviteru. Međunarodna biciklistička unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate, oduzela mu sedam titula koje je osvojio na Trci oko Francuske i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom.

Armstrong je uporno negirao da je koristio nedozvoljena sredstva, ali je gostujući u emisiji kod voditeljke Opre Vinfri ipak priznao da je to činio i rekao da mu je žao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track