MIRNA RUKA, PA U CENTAR METE Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju mnogo se očekuje od naših strelaca
Foto: Reuters

NOVI IzAzOVI

MIRNA RUKA, PA U CENTAR METE Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju mnogo se očekuje od naših strelaca

Paraolimpijada -

Srpski paraolimpijci imaju dvodnevnu pauzu na Igrama u Tokiju, a već u ponedeljak ćemo na borilištima videti naše predstavnike u streljaštvu.

Radi se o kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška 10 metara, a prvi nastupa olimpijski šampion Laslo Šuranji, a nakon njega i svetski šampion Dragan Ristić.

Nažalost, Dejan Jokić neće učestvovati na takmičenju jer je bio pozitivan na koronavirus. Velika je to šteta za naš tim jer je Jokić odličan strelac, uostalom, 2019. oborio je svetski rekord.

Dragan Ristić
foto: POKS

Velike nade polažemo u Šuranjija i Ristića, pošto oni spadaju u sam vrh planetarnog parastreljaštva. Laslo Šuranji brani zlatnu medalju osvojenu u Rio de Žaneiru 2016. godine, a tada je iz Brazila doneo i bronzu, ali u disciplini vazdušna puška 50 metara.

EU za tebe
foto: Promo

Delegacija Evropske unije u Srbiji je ponosni partner Paraolimopijskog tima Srbije! Sve bliže pojedinosti možete pratiti na veb stranici www.euzatebe.rs/paraolimpijci.

Interesantno je da su svojevremeno ovog sjajnog sportistu proglasili netalentovanim. To se desilo pre nego što je doživeo nesreću koja ga je prikovala za kolica.

- Voleo sam streljaštvo i ranije, ali me je jedan trener proglasio netalentovanim i savetovao me da odustanem od streljaštva. Srećom, nisam ga poslušao - rekao je Šuranji.

Junak dana - Filip Radović

Filip Radović
foto: Profimedia

Crnogorski stonoteniser Filip Radović oosvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama. Radović je izgubio polufinalni meč od Poljaka Patrika Čojnovskog, ali je plasmanom među četiri najbolja osigurao prvo odličje za Crnu Goru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track