SRPSKI KAJAKAŠI: Naoštrili smo vesla za Rio
Foto: Nebojša Mandić

Srpski tim prezadovoljan uslovima u Turskoj

SRPSKI KAJAKAŠI: Naoštrili smo vesla za Rio

Rio 2016 -

Naši najbolji kajakaši odradili odlične veslačke pripreme i s mnogo optimizma nastavljaju s radom kako bi što spremniji dočekali Olimpijske igre

Iza kajakaša koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru su više nego uspešne pripreme. Normu za Brazil izveslalo je deset posada, a kajakaši očekuju da će taj broj biti i veći nakon takmičenja koja su pred njima.Svoje impresije sa priprema u Turskoj i očekivanja od najvećeg sportskog takmičenja izneli su nam Milica Starović, Milenko Zorić i Vladimir Torubarov i svi su se složili da s mnogo optimizma čekaju izazove u avgustu.- Prilično sam naoštrila vesla. Stvarno je bilo sjajno na pripremama u Turskoj, vreme nas je odlično poslužilo! Dalma, trener i ja smo bili sedam nedelja tamo u kontinuitetu, sve treninge smo maksimalno odradili i vratili se spremni i prezadovoljni. Evo, i ovde u Srbiji je lepo i toplo, pa smo samo nastavili s treninzima. Imali smo nedelju dana da napunimo baterije i onda se vratili u trenažni proces. Radimo klasično, tri treninga dnevno, od toga dva na vodi i jedan ili teretana ili trčanje - kaže Starovićeva i dodaje da je sve podređeno Olimpijskim igrama:- Sve što imamo ulažemo u to da se iz Rija vratimo s nečim oko vrata. Svako od nas, koji smo izborili kvotu za Olimpijske igre i potvrdili kvalitet samim plasmanom u Rio, misli uveliko na Brazil i svako se nada najboljem mogućem rezultatu. Da mi sad neko ponudi tri medalje za srpske kajakaše na OI... Kupljeno! Naravno, na Igrama se sve može očekivati. Imamo mi vredne posade koje mogu da iznenade, pa se ne bih zaustavljala na tom broju, ali i tri je okej.Milenko Zorić naglašava da su pripreme bile naporne, ali veoma korisne.- Turska se pokazala kao pravo mesto za veslačke pripreme u tom periodu. Uglavnom smo radili dugačke treninge na vodi, što će nam pomoći sa izdržljivošću i uveslavanjem grupnih čamaca. Svaki trening, svaki izlazak na vodu posvećen je tome da budemo što bolji na Olimpijskim igrama. Nadamo se zlatu u dvosedu, to nam je glavni cilj i za to se spremamo. Mislim da imamo jedno tri, pa i četiri posade koje sigurno mogu da idu na medalju i sve manje od toga bi me malo iznenadilo.

VLADIMIR TORUBAROV Izuzetno bitan period je za nama SVI SMO TEMPIRANE BOMBEVladimir Torubarov najavljuje predstojeće izborno takmičenje posle koga će se znati postave čamaca koji će nas predstavljati na OI.- Veslačke pripreme su nam izuzetno bitne jer ako njih dobro odradimo, onda sigurno ulazimo u sezonu. Za mesec dana nam je Kup Srbije, na kom se borimo za mesto u reprezentaciji, a onda dolazi dalja selekcija da bismo videli ko će tačno da ide u Rio, da se organizuje sve tako da na kraju na Olimpijske igre odu najbolji čamci koji će tamo moći da stignu do medalje. Verujem da će kajakaši dobro odraditi posao jer ovakve pripreme nikada dosad nismo imali. Spremni smo, samo da počnu takmičenja. Svi smo željni trka i bukvalno smo kao tempirane bombe koje samo čekaju da eksplodiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track