PRIPREME ZA OI: Plesom stižu do Marakane
Foto: OKS

Brazil uvek nudi više

PRIPREME ZA OI: Plesom stižu do Marakane

Ostali sportovi -
Brazilci koji preko dve decenije prave žurke po ulicama imaće priliku da učestvuju na ceremoniji otvaranja i zatvaranja Igara u Riju

Organizatori Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru došli su na originalnu ideju i na ulicama svog grada pronašli učesnike otvaranja i zatvaranja velikog takmičenja.Ljubitelji Urban densa, pokreta koji je rođen iz ljubavi prema soul muzici, imaće priliku da budu deo, kako se najavljuje, spektakularnih ceremonija na čuvenoj Marakani. Kreativna i originalna ideja rodila se slučajno, a prva potraga tim je odvela do predgrađa Madureira, gde se svake subote od 1990. održavaju plesačke žurke. Misija je bila više nego uspešna budući da se više od stotinu plesača odmah prijavilo za učešće na Olimpijskim igrama.- Plešem više od 30 godina po celom gradu, a sada ću plesati i na Igrama - oduševljena je Elijan Ribeiro de Rosario (55), dok 35 godina mlađi Robson Žunior objašnjava:- Atmosfera je zarazna. Putujem svake sedmice po 25 kilometara od Sao Žoao de Meritija. I moja porodica je srećna što sam deo ove grupe jer ne brinu da li „visim“ po ulicama ne radeći ništa.Nastavnik plesa Eduardo Gonslavis već je osmislio specijalnu koreografiju i od oko sto plesača zatražio da je izvedu, a njegova pomoćnica Renata Vijestas nakon odgledane tačke kratko je poručila:- Svi ste plesali izuzetno dobro, bili ste neverovatni. Zajedno ćemo pokazati svetu kulturu Rija. Iz ove grupe ste svi izabrani.Audicije za učesnike biće nastavljene, a prijavljivanje je moguće i putem interneta na adresi predviđenoj isključivo za ovaj događaj.(G. F.)

Rodbinske vezeNE MOGU DA DOČEKAJUMeđu interesantnije plesače svakako spadaju i Libija da Silva Korija i njena sestričina Pamela Soares de Oliveira.- Vozili smo se 70 kilometara od Seropedike do Rio de Žaneira. Volimo da igramo i to nam prija, ali je sada još bolje. Toliko smo uzbuđene da ne možemo da dočekamo - rekla je Libija sa širokim osmehom na licu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track