JOŠ SAMO DVA KORAKA DO CILJA: Pašće i ti Česi na putu za Rio!
Foto: Saša Pavlić

„Orlovi“ svesni da nema više prostora za kiks

JOŠ SAMO DVA KORAKA DO CILJA: Pašće i ti Česi na putu za Rio!

Rio 2016 -

Košarkaši Srbije večeras (21.00) igraju za plasman u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Još samo dva koraka do cilja. Košarkaši Srbije igraju danas (21.00) protiv Češke za plasman u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju. Selektor „orlova“ Aleksandar Đorđević uoči meča u Areni ističe da se kod rivala izdvajaju dva igrača.- Češka ima dva sjajna košarkaša na NBA nivou. Satoranski i Veseli igraju već dugo zajedno, a Šilb im takođe pomaže na spoljnoj liniji - izjavio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević i dodao: - Moramo igrom pod košem da dođemo do laganijih napadačkih rešenja. Mnogo nam znači što igramo kod kuće, to nam daje sigurnost i kiseonik. Idemo hrabro u duel protiv Češke, a slobodan dan ćemo maksimalno iskoristiti da obnovimo energiju - kazao je Đorđević.Bek Srbije svestan je da će Češka do sada biti najozbiljniji protivnik. On napominje da će morati da odigraju najbolje ako žele plasman u finale.- Izuzetno nezgodan protivnik. Dobro ih znamo, a Satoranski i Veseli su nosioci njihove igre, mada ne treba potcenjivati ni ostale u timu Češke. Mislim da su protiv Letonije imali loš dan. Ako budemo igrali na našem nivou, siguran sam u pobedu. Motiva neće nedostajati jer smo svesni uloga, a to je odlazak na Olimpijske igre. Nadam se da će nam na tom putu i publika mnogo pomoći - istakao je Bogdan Bogdanović uz konstataciju da mu mnogo znači podrška navijača s tribina Arene.

Poziv usred Unicefove akcijeBARSELONA HOĆE ĐORĐEVIĆAŠpanski list Mundo deportivo tvrdi da je selektor Srbije Aleksandar Đorđević favorit za upražnjeno mesto trenera Barselone. Đorđević je juče posetio štand Unicefa u tržnom centru „Ušće“ i razgovarao s predstavnicima humanitarne organizacije i donatorima.- Kao ambasador Unicefa veoma sam srećan i zadovoljan kad znam da je za svega dva meseca na štandu u „Ušću“ došlo novih 137 članova - rekao je Đorđević.

ZavršenoBOBI U DETROITU ZA 21 MILION EVRASrpski košarkaš Boban Marjanović postao je novi član Detroit Pistonsa, a trogodišnji ugovor vredan je čak 21 milion evra. Ovu vest potvrdio je i njegov menadžer Miško Ražnatović, čime je završena višenedeljna nedoumica gde bi dosadašnji prvotimac San Antonija mogao da nastavi karijeru.Nakon ovog potpisa Bobi je spreman da bude na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću, ako ga pozove.

Olimpijske kvalifikacijePOLUFINALEPortoriko – Letonija - 18.00Srbija – Češka - 21.00FINALESubota, 9. jul - 21.00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track