(FOTO) ODABRAN BARJAKTAR ZA RIO: Ivana Anđušić-Maksimović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Igara
Foto: OKS

Olimpijske igre u Brazilu

(FOTO) ODABRAN BARJAKTAR ZA RIO: Ivana Anđušić-Maksimović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Igara

Rio 2016 -

Srpska strelkinja Ivana Anđušić-Maksimović nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.

Odluka je doneta na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, a na predlog Sportske komisije OKS.

Na Olimpijskim igrama u Londonu, zastavu Srbije nosio je Novak Đoković, a ovog puta čast da bude barjaktar dodeljena je Ivani Anđušić-Maksimović koja je na prethodnim Igrama osvojila srebrnu medalju, koja je ujedno bila i jubilarna 100. medalja za našu zemlju.

"Jako sam srećna i veoma ponosna što sam baš ja izabrana da nosim zastavu. To je za mene posebna čast, jer sam se našla među izabranim sportistima koji su pre mene nosili srpski barjak. Dostojanstveno ću predstavljati zemlju, prvo ću na otvaranju nositi zastavu, a onda probati da osvojim jednu ili dve medalje", rekla je Maksimovićeva.

Sportska komisija formirala je predlog na osnovu nominacija sportista od strane nacionalnih sportskih saveza koji će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Riju. U obzir su uzeti samo oni sportisti koji će u trenutku otvaranja biti u Rio de Žaneiru.

Šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner informisao je članove Izvršnog odbora da Tim Srbije za Olimpijske igre u Riju sada broji 104 sportista pošto je na kraju kvalifikacionog perioda na osnovu plasmana vizu obezbedio i maratonac Anđelko Ristićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track